XARXES SOCIALS

La Fiscalia de Barcelona investiga tuits ofensius contra Maza

Vol analitzar si poden constituir un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació

zentauroepp40844511 maza171106202730

zentauroepp40844511 maza171106202730 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències

La Fiscalia de Barcelona ha obert aquest dimecres diligències per investigar diversos tuits publicats els últims dies que es mofaven de la mort del fiscal general de l'Estat José Manuel Maza per si poden constituir un delicte d'incitació a l'odi i la discriminació.

Segons ha informat un portaveu del ministeri públic, la Fiscalia de Barcelona ha obert una investigació sobre els tuits que es van publicar des d'aquesta demarcació, on arriben les seves competències territorials.

El mateix dimarts, la responsable de Criminalitat Informàtica de la Fiscalia General va obrir diligències informatives sobre els tuits ofensius amb Maza i va demanar a les forces de seguretat un informe que detalli els missatges publicats a les xarxes socials després de la mort del fiscal general, per determinar si poden incórrer en delictes d'injúries, infàmies o calúmnies.

La llista de tuits

Entre els tuits difosos des de Barcelona mofant-se de la mort de Maza, dissabte a Buenos Aires, en figura un de publicat per l'organització juvenil independentista Arran, pròxima a la CUP, que mostra una fotografia cap per avall del fiscal general, amb el missatge "fins mai".

També Cristian Fernández, membre de Podem Catalunya, va publicar a Twitter una imatge de dues copes de xampany brindant al costat d'una notícia de la mort de Maza, motiu pel qual el seu partit ha iniciat els tràmits per expulsar-lo.

Poc després, Fernández va enviar aquest altre tuit: "Mor un repressor i no podem fer sàtira. Tornem a temps foscos", encara que posteriorment el seu perfil va deixar de ser visible.

Notícies relacionades

Altres missatges que són objecte d'investigació són els del que va ser assessor del diputat d'ERC Gabriel Rufián, Bernat Castro, a qui a les xarxes socials es coneix com a @Berlustinho. "El fiscal Maza és baixa per al Mundial de Rússia 2018" o "Descansi en pau, fiscal Maza, pensi que el cel és com la presó d'Estremera, a més d'un ja li agradaria tenir aquests privilegis" són alguns dels seus tuits.

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, va advertir diumenge passat que no hi haurà impunitat per als insults a les xarxes socials en relació amb la mort de José Manuel Maza.