RÈPLICA DEL MINISTRE

Zoido, a Rovira: "En política, tot no s'hi val"

El titular d'Interior qualifica de "mesquines" les acusacions de la número dos d'ERC sobre les suposades amenaces de "morts als carrers"

zentauroepp40952529 graf1006  madrid  15 11 2017  el ministro del interior  juan171115104320

zentauroepp40952529 graf1006 madrid 15 11 2017 el ministro del interior juan171115104320 / Zipi

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, s'ha unit aquest dimarts al cor de crítiques dels membres del Govern central contra la número dos d'ERC, Marta Rovira, a compte de la seva acusació per les suposades amenaces de l'Estat contra el Govern català amb "morts als carrers" perquè no implementés la declaració d'independència.

"En política, tot no s'hi val", ha afirmat Zoido en una entrevista a Onda Cero, en què ha qualificat de "mesquines" i de "fugida cap endavant" les declaracions de la republicana. "Tothom sap que no ha passat. Estan mentint, estan utilitzant imatges falses, estan utilitzant nens (com a propaganda). Ja no saben què inventar-se", ha afegit, i ha advertit que "ni tan sols ha començat la campanya electoral".

El responsable d'Interior ha defensat la "prudència" i "l'extrema delicadesa" amb què, al seu parer, s'ha aplicat l'article 155 de la Constitució a Catalunya. I ha lamentat que Rovira "pertorbi" el context de "normalitat" a Catalunya, on s'ha mostrat confiat que es recuperi la confiança i el "potencial econòmic".

"Fins que sigui necessari"

Sobre la presència dels agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya amb motiu del desafiament independentista, el ministre ha afirmat que continuaran "fins que sigui necessari" per "preservar tots els drets i la igualtat de drets de tots els que visquin a Catalunya, pensin com pensin".

Notícies relacionades

Zoido també ha admès que la pregunta de la justícia belga sobre les presons espanyoles, en el procés d'extradició de Carles Puigdemont i els quatre exconsellers que l'acompanyen a Brussel·les, el va sorprendre perquè, segons ell, la situació de les presons espanyoles és millor que les belgues. "No m'agrada que dins de la Unió Europea es qüestionin les coses dels altres", ha recalcat.

Per últim, el titular d'Interior ha explicat les circumstàncies de la baralla que va presenciar l'exdirigent de l'ANC Jordi Sànchez a la presó de Soto del Real. Zoido ha destacat que va tenir lloc a l'església entre presos que no estan al mateix mòdul que Sànchez i que es va tractar d'un cas "excepcional".