DECLARACIÓ DESAFORTUNADA

Montilla es disculpa amb Ceuta i Melilla per una polèmica comparació amb Catalunya

"Espanya sense Catalunya no seria Espanya. No estem parlant de Ceuta i Melilla", ha afirmat l'expresident en un esmorzar informatiu

Matisa que estava parlant de "pes econòmic" i no de la importància de les ciutats autònomes

No ens enganyem. No estem parlant de Ceuta i Melilla, adverteix l’expresident de la Generalitat. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'expresident José Montilla ha provocat aquest dilluns un 'conflicte diplomàtico' amb Ceuta i Melilla a causa d'una desafortunada comparació amb Catalunya. "No hi ha cap Estat que vegi de bon grat la seva pròpia amputació perquè Espanya sense Catalunya no seria Espanya, seria una altra cosa. No ens enganyem: no estem parlant de Ceuta i Melilla", ha manifestat l'actual senador socialista durant un esmorzar informatiu organitzat per Fórum Nueva Economía.

Montilla ha realitzat aquesta declaració al parlar d'una possible modificació de la Constitució per poder acordar un referèndum d'autodeterminació a Catalunya.

Notícies relacionades

La reacció ha sigut pràcticament immediata. El president de Melilla, Juan José Imbroda, ha replicat que els melillencs "senten Espanya més que ell" i li ha exigit una disculpa pels seus, segons la seva opinió, "insultants" manifestacions.

L'expresident ha accedit a la petició d'Imbroda i ha demanat perdó als ciutadans de Ceuta i Melilla. També ha matisat que amb les seves paraules es referia al "pes econòmic" que tenen les dues ciutats autònomes en comparació amb Catalunya.