Forcadell no va a la manifestació i s'inclina per no ser candidata el 21-D

ERC li ofereix el número 4 de la candidatura

Anna Simó anuncia que no repetirà a la llista republicana

zentauroepp40871609 madrid 09 11 2017 politica llegada de la pta del parlament c171109130527

zentauroepp40871609 madrid 09 11 2017 politica llegada de la pta del parlament c171109130527 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
EL Periódico / Efe

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no ha assistit a la manifestació celebrada aquest dissabte per la llibertat dels presos independentistes i s'inclina per no repetir com a candidata a les eleccions del 21 de desembre, de manera que probablement no formarà part de la llista d'ERC, segons fonts republicanes.

El Consell Nacional d'ERC d'aquest dissabte ha reservat el lloc número 4 de la llista per Barcelona a Forcadell, i serà ella qui haurà de donar el vistiplau definitiu a si concorre a les llistes dels republicans de les eleccions del 21 de desembre.

Fonts republicanes han explicat a Efe que Forcadell probablement no serà candidata, encara que han deixat clar que la decisió depèn d'ella, i recorden que hi ha marge fins divendres 17 de novembre per tancar la candidatura de forma definitiva.

Forcadell és militant d'ERC, però en les últimes eleccions va estar a la llista de JxSí per Barcelona en qualitat d'independent i després d'haver sigut presidenta de l'ANC.

Simó, tampoc

Una altra de les integrants republicanes de la Mesa del Parlament, la secretària Anna Simó, ja ha confirmat a Twitter que no repetirà a la llista d'ERC, perquè, segons diu, va prendre la "decisió personal" fa més de dos anys que la legislatura que acaba el 21-D seria l'última.

El Consell Nacional d'ERC s'ha reunit aquest dissabte a Barcelona per tancar una primera llista provisional de la qual s'han donat a conèixer alguns noms.

La candidatura estarà encapçalada pel vicepresident del Govern cessat, Oriol Junqueras, en presó preventiva, i en seran integrants els altres exconsellers republicans a la presó o a Bèlgica.

Notícies relacionades

La presidenta del Parlament va sortir divendres de la presó després de passar-hi una nit després d'abonar la fiança imposada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.

El jutge va acordar enviar a la presó sota fiança Forcadell pel seu lideratge en el procés independentista i després de desmarcar-se de la via unilateral per a la independència en l'últim torn de paraula.