CAMÍ DE LES URNES

ERC dona un altre cop de porta a la llista de Puigdemont

Junqueras liderarà la llista d'ERC, que inclou tots els seus consellers empresonats

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder d'ERC i vicepresident del Govern destituït, Oriol Junqueras, liderarà la llista d'ERC a les eleccions del 21 de desembre, una llista que inclourà tots els consellers del partit que estan actualment empresonats per decisió de l'Audiència Nacional.

Segons han explicat fonts republicanes, el Consell Nacional d'ERC aprovarà aquest dissabte una llista amb Junqueras de número u per la província de Barcelona; Marta Rovira, de dos; i els consellers destituïts Raül Romeva de tres, Carles Mundó de cinc i Toni Comín de set.

La llista d'ERC per Girona la liderarà la consellera destituïda i empresonada Dolors Bassa; la llista de Lleida, la consellera destituïda i actualment a Brussel·les Meritxell Serret, i la llista per Tarragona la liderarà el delegat de la Generalitat a Tarragona destituït, Òscar Peris.

Coordinació

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha ofert aquest dissabte l'"absoluta coordinació i cooperació" del seu partit amb la resta de llistes independentistes que concorrin a les eleccions del 21 de desembre amb l'objectiu de defensar una república catalana.

Notícies relacionades

Ho ha dit en una intervenció davant el consell nacional del partit, en el que suposa, sense arribar-ho a verbalitzar, un nou rebuig dels republicans a formar part d'una llista unitària de tots els partits favorables a la independència de Catalunya.

Rovira sí que ha promès a la resta de llistes sobiranistes que concorrin a aquestes eleccions crear un "front republicà" a favor de la independència, i ha tornat a reclamar que alliberin els consellers del Govern que són a la presó, entre ells el seu líder, Oriol Junqueras.