PER INCITACIÓ A L'ODI

Vuit professors de la Seu declaren acusats d'adoctrinament

Els mestres compareixen arran de la denúncia de tres famílies, una d'elles del fill d'una guàrdia civil

Milers de firmes en suport als docents, que van tractar a les aules l'1-O i la repressió policial

Professors de tres escoles de la Seu d’Urgell han anat avui a declarar davant el jutge de Primera Instància. / ACN VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

Vuit professors de la Seu d'Urgell (Alt Urgell) estan citats a declarar aquest dimarts per un possible delicte d'incitació a l'odi. Els mestres compareixen arran de la denúncia de tres famílies, disconformes amb el tractament que es va fer a classe dels fets de l'1 d'octubre, tant el referèndum com la repressió policial. Els denunciants, entre els quals hi ha una mare que és guàrdia civil, consideren que els menors van patir humiliacionsinsults agressions fora del col·legi.

Els primers docents han arribat al jutjat a les 9.35 hores per prestar declaració a les 10.00 hores mentre que la resta està citat a les 12.00 hores. El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, els acompanya. També s'ha desplaçat a les dependències judicials un fiscal especialista en delictes d'odi per estar present en les declaracions. 

Més de 82.300 firmes

Els pares ja van comparèixer el 18 d'octubre davant el jutjat i ara és el torn dels docents de tres centres: el director i quatre professors del col·legi públic Mossèn Albert Vives; la directora i un professor del col·legi Pau Claris i la directora del col·legi La Salle. La comunitat educativa, sota el nom de Comissió de Suport a l'Escola Catalana, ha impulsat una recollida de firmes per recolzar els investigats, que aquest dimarts havia superat les 82.300

El jutge voldria saber si hi va haver comentaris per part d'algun dels professors que provoqués les vexacions i els insults. També si són responsables de certes "actituds" dels alumnes, coneixedors que entre els companys hi havia el fill d'una guàrdia civil. Aquests fets s'haurien produït el 3 d'octubre.

Suport de l'alcalde

Notícies relacionades

L'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla (PDECat), va rebre dilluns els membres de la comissió de suport i va valorar la resposta ciutadana que hi està havent. "L'escola de la Seu ha sigut sempre un model de cohesió social, de bon aprenentatge, de col·laboració entre els diferents centres educatius, així com un bon model d'ascensor social", va defensar l'alcalde.