El PP avisa que vigilarà el comportament de TV-3 durant la campanya

Maíllo adverteix que es denunciarà qualsevol irregularitat davant la Junta Electoral

El dirigent conservador afirma que Puigdemont està "internacionalitzant el ridícul"

zentauroepp40848927 fotos intervenci n de fernando mart nez maillo en el forum e171107101456

zentauroepp40848927 fotos intervenci n de fernando mart nez maillo en el forum e171107101456 / David Mudarra

1
Es llegeix en minuts

El coordinador general del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, ha assegurat aquest dimarts que el seu partit estarà "molt vigilant" sobre l'actuació de TV-3 en els comicis autonòmics del 21 de desembre, per denunciar qualsevol irregularitat davant la Junta Electoral, si fos necessari.

El dirigent popular s'ha expressat en aquests termes en un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum, en presència de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i altres ministres, quan se li ha preguntat com el Govern controlarà el treball de TV-3 durant la campanya electoralja que els mitjans públics no han sigut intervinguts a través de l'article 155, a causa d'una esmena que va pressionar el PSOE perquè s'introduís durant la tramitació al Senat.

Maíllo s'ha mostrat convençut que els directius de TV-3 compliran "estrictament" el que estableixi la Junta Electoral i ha adduït que des del Partit Popular estan treballant per si és necessari presentar alguna denúncia. "Si és necessari ho farem per garantir l'objectivitat i la neutralitat en els mitjans públics", ha assegurat, per tot seguit matisar que el PP estarà "molt vigilant" davant aquesta circumstància. 

"Internacionalitzar el ridícul"

D'altra banda, el número tres del PP ha assegurat que el que està fent Carles Puigdemont amb la seva estada a Brussel·les és "internacionalitzar el ridícul" ja que, segons ha dit, "és evident que està a Bèlgica per intentar sostreure's a l'acció de la justícia" però al final "haurà de respondre pels seus actes".

Notícies relacionades

Maíllo ha insistit que Puigdemont està immers en "una estratègia de defensa per eludir l'acció de la justícia" però ha avisat que no li "servirà de res". "No hi ha urnes que exonerin de responsabilitat els comportaments il·legals. No hi ha urnes que exonerin de responsabilitat qui ha comès un delicte", ha avisat.

El dirigent del PP ha assenyalat que alguns ara estan apel·lant a la democràcia de les urnes per "tapar" els seus propis comportaments però ha subratllat que quan s'infringeixen les lleis s'està "atacant" la democràcia. Segons ha afegit, la legitimitat que donen les urnes "es perd" a l'incomplir les lleis.