REVELACIONS DELS NOUS 'PARADISE PAPERS'

Trias admet que el seu pare va tenir diners a Suïssa però nega haver-se'n beneficiat

L'exalcalde i els seus germans contracten un advocat per poder estudiar els papers que els impliquen en un 'trust offshore'

Insisteix que mai ha tingut comptes a l'estranger encara que admet que la investigació pot tenir "aspectes de veritat"

Xavier Trias ha dit que les informacions potser en algun cas poden tenir algun sentit de veracitat. / RICARD CUGAT / EFE VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel

L'exalcalde de Barcelona Xavier Trias ha negat aquest dilluns qualsevol tipus d'implicació en un 'trust' en què, presumptament, la seva família ocultava diners a Suïssa. El líder del grup municipal Demòcrata a l'ajuntament, ha negat les acusacions però sí que ha admès que el seu pare tenia uns diners al país transalpí pel qual va ser multat, ha assenyalat, el 1972. Una fortuna de la qual, ha dit, mai s'ha beneficiat. 

Trias i els seus germans han decidit contractar els serveis d'un advocat perquè analitzi els documents que presumptament els impliquen en l'estructura JTB Family Settlement, que s'hauria mantingut operativa entre el 1994 i el 2008, anys en què van morir el pare i la mare de l'exalcalde. "Mai he tingut cap relació amb comptes a l'estranger, mai he tingut diners fora d'Espanya i mai he participat en operacions financeres vinculades a la meva família. Si fa falta, anirem a Suïssa a aclarir el tema i treure'ns de sobre aquest desconcert en què vivim". "No menyspreo la investigació -ha aclarit-. A vegades tenen aspectes de veritat". 

Querella pendent

Notícies relacionades

L'exconseller de Sanitat i Presidència ha posat en dubte "la veracitat de tot el que ha publicat" 'El Confidencial' i 'La Sexta' i s'ha reservat el dret d'acudir als tribunals si ho considera convenient. Aquesta va ser la via que va triar contra el diari 'El Mundo' després que aquest rotatiu l'acusés de tenir un compte a Suïssa amb 13 milions d'euros. Aquesta querella encara està per resoldre's. "S'expliquen històries que no són veritat. Es posa molta imaginació. Sempre dic que el que trobi els 13 milions, n'hi dono 12 i jo em quedo amb un". L'únic que ha admès són els diners que el seu pare, Juan Trias Bertran, tenia a Suïssa. Una quantitat per la qual ja va haver de rendir comptes el 1972 i de la qual ell, ha insistit, mai s'ha beneficiat. El que constava, potser s'ha equivocat amb la data, era una sanció de 30.000 pessetes al seu pare imposada el 1959, tal com apareix al Butlletí Oficial de l'Estat del 9 de març de 1959.

Sobre els seus germans, Trias ha explicat que aquestes acusacions els han deixat "en estat de xoc' i molt sorpresos". "Poden tenir algun sentit de veracitat, però són falses", ha asseverat, sense més detall. Preguntat sobre si ha pensat a dimitir, el líder dels Demòcrates a Barcelona ha assegurat que no li ha passat pel cap, ja que està "convençut" que no ha fet "res dolent".  "No és la primera vegada que rebo acusacions falses, així que no deixaré de donar la cara quan sigui necessari".