Puigdemont, a 'The Guardian': "Defensarem els nostres drets fins al final"

L'expresident denuncia la connivència entre els tribunals i el Govern

guardian

guardian

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Carles Puigdemont ha denunciat en un article al diari britànic The Guardian la "brutal ofensiva judicial" de l'Estat espanyol per "empresonar massivament i criminalitzar els que promouen idees polítiques". "Defensarem els nostres drets fins al final, perquè hi ha molt més en joc que el nostre futur personal. Hi ha en joc la democràcia", diu Puigdemont a l'article.

En el text, publicat aquest dilluns, l'expresident lamenta els "abusos inacceptables" de la justícia espanyola, de la qual diu que "està al servei de l'agenda política" del Govern espanyol. "Els casos legals contra els líders catalans contenen tantes irregularitats que és difícil creure que els acusats puguin comptar amb qualsevol garantia formal", ha indicat.

"Hi ha una clara falta d'independència i de neutralitat, amb els vincles entre la judicatura i el Govern visibles per a tothom", denuncia Puigdemont. Per aconseguir "justícia real", prossegueix, fa falta un "escrutini des de l'estranger", com el procés obert ara a Bèlgica.

Judici just

Notícies relacionades

"¿Algú creu que el Govern català cessat pot esperar un judici just i independent, sense pressions polítiques o mediàtiques? Jo, no. I per això, més enllà de continuar defensant la legitimitat dels nostres actes polítics, defensarem el nostre dret a voler la independència de Catalunya i un model de societat en què ningú tingui por del poder de l'Estat", afegeix.

Puigdemont reclama que "prevalgui la voluntat de la majoria dels ciutadans" i que es respectin "els drets fonamentals inclosos en els tractats internacionals". "El Govern espanyol -afegeix- ha d'honrar el que havia dit tantes vegades durant els anys del terrorisme: acabeu amb la violència i podrem parlar de tot. Nosaltres, els defensors de la independència de Catalunya, mai hem optat per la violència, al contrari. Però ara ens trobem que mentien quan van dir que es pot parlar de tot".