EL PROCÉS SOBIRANISTA

Oriol Junqueras proclama a 'The New York Times' el naixement "de la República Catalana"

"Puigdemont i Forcadell segueixen sent el president i la presidenta del Parlament, respectivament", afirma

zentauroepp40746817 barcelona 30 10 2017 politica oriol junqueras saliendo de la171030140444

zentauroepp40746817 barcelona 30 10 2017 politica oriol junqueras saliendo de la171030140444 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'exvicepresident català Oriol Junqueras anuncia aquest dimecres a 'The New York Times' el naixement "de la República Catalana". En un article d'opinió titulat 'Catalunya no es rendeix', Junqueras considera aquesta proclamació "d'independència" com una "fita històrica".

Primer, es queixa que els catalans han estat suportant "durant anys" un esforç constant "contra el nostre autogovern" i mesures legislatives -quan no "pressió directa"- per afavorir la marxa de les empreses de Catalunya. "Aquest perjudici és part d'una estratègia a llarg termini del Govern espanyol. Ha dictat decisions de política arbitràries i capritxoses", lamenta.

"Moltes vegades, i de moltes maneres, hem tractat de defensar els nostres drets, però el govern espanyol no ha escoltat mai; sempre hem trobat el mateix mur d'incomprensió i rebuig. El Govern espanyol només vol obediència servil”, opina, abans de denunciar en aquest rotatiu nord-americà les càrregues de l'1-O. "I aquí és on tracem la línia, perquè subratllar la dignitat i validar la voluntat de la gent no podia esperar per sempre", subratlla. 

Notícies relacionades

"En una batalla per l'autodeterminació i el reconeixement dels drets, un no guanya amb el primer cop, especialment contra un estat tan disposat que la seva maquinària ataqui milions de ciutadans només perquè volen votar. No importa el que digui Madrid, Carles Puigdemont i Carme Forcadell segueixen sent el president i la presidenta del Parlament, respectivament", diu, abans d'avisar que "el valor que aquest país ha demostrat és tan aclaridor i tan fort que, tard o d'hora, donarà com a resultat la consolidació d'una República de Catalunya plena".

El mitjà identifica Junqueras com a vicepresident català, tot i haver sigut deposat pel 155.