El Govern podrà cessar a càrrecs de TV-3 i Catalunya Ràdio per l'article 155

L'Executiu vol garantir una informació "veraç, objectiva, equilibrada i respectuosa amb el pluralisme"

zentauroepp39113586 la presidenta en funcions de la ccma  n ria llorach  el dire171021162218

zentauroepp39113586 la presidenta en funcions de la ccma n ria llorach el dire171021162218 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'aplicació de l'article 155 suposarà que el Govern, o l'òrgan que designi per a això, podrà cessar o nomenar els responsables de TV-3 i Catalunya Ràdio, que actualment tenen com a directors Vicent Sanchís i Saül Gordillo respectivament, per garantir una "informació veraç i respectuosa amb el pluralisme polític".

Segons el document aprovat pel Consell de Ministres, una vegada acordat el cessament del president de la Generalitat, el vicepresident del Govern i tots els consellers de l'Executiu català, l'administració general de la Generalitat actuarà sota les directrius dels òrgans o autoritats creats o designats pel Govern.

Aquests òrgans podran acordar el nomenament, cessament o substitució temporal amb assumpció de les competències corresponents de qualsevol autoritat, càrrec públic i personal de l'Administració de la Generalitat, així com dels organismes, ens i entitats vinculades o dependents i del seu sector públic empresarial. Un capítol en què estaria inclosa la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la presidenta de la qual en l'actualitat és Núria Llorach.

Control del CTTI

Però, a més, en un altre apartat del document que serà enviat al Senat s'atribueix als òrgans que designi el Govern les funcions relatives a les telecomunicacions i als serveis digitals i a les tecnologies de la informació, en particular del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) i del Centre de la Seguretat de la Informació a Catalunya.

Notícies relacionades

Així mateix, en l'àmbit del servei públic autonòmic de comunicació audiovisual, es garantirà la transmissió d'una informació "veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític, social i cultural", i amb l'equilibri territorial. I que es garanteixi el coneixement i el respecte dels valors i principis continguts a la Constitució i l'Estatut.

Condemna del gremi

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha expressat la seva "condemna" pel que considera una "intervenció" dels mitjans públics catalans. En un tuit, el col·legi professional assegura que les mesures anunciades en funció de l'article 155 de la Constitució per a "restaurar l'ordre constitucional" i l'Estatut suposen un "atac a la llibertat d'expressió".