Europa mostra el seu suport al Rei i a Rajoy en els premis Princesa d'Astúries

El president de l'Europarlament exigeix que es respecti "l'Estat de dret davant els que sembren la discòrdia"

Juncker celebra que Espanya estigui plena de banderes nacionals: "És una visió hermosa"

Europa mostra el seu suport al Rei i a Rajoy en els premis Princesa d'Astúries

EFE

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha fet aquest divendres un al·legat per la pau, la concòrdia i l'imperi de la llei, sense mencionar directament la crisi catalana en el seu discurs dels premis Princesa d'Astúries. "És la segona vegada que visito Oviedo, però aquesta vegada és diferent: he vist més banderes espanyoles per tots els carrers, i és una visió bonica", ha dit en referència a la crisi d'estat que pateix Espanya pel problema català. 

"La UE ens ha permès deixar enrere les llargues nits de foscor i és necessari recordar que aquesta pau continental és una conquista de tots els dies", ha argumentat Juncker, que ha recollit el guardó de la Concòrdia juntament amb el president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, i al president del Consell Europeu, Donald Tusk; davant el president Mariano Rajoy i alguns dels seus ministres.

De les tres autoritats europees, Tajani ha sigut el que més ha incidit en el problema territorial, mostrant així el suport de la UE a Felip VI i el Govern. Ha demanat, per exemple, que es respecti "l'Estat de dret davant els que sembren la discòrdia". "A ningú se li acut a la UE no complir la llei. Els tractats es poden canviar, però mentre el dret no es canviï, el seu respecte no és una opció, és una obligació", ha sentenciat.

"Les sentències s'apliquen i punt"

Notícies relacionades

Molt aplaudit i sense esmentar el conflicte català, però sens dubte en referència a la crisi territorial, Tajani ha subratllat que quan els "tribunals dicten una sentència, s'aplica i punt". "No està de més recordar-ho en temps en què els nacionalismes egoistes sobresurten", ha sentenciat, abans de demanar que no s'aixequin fronteres entre els europeus.

"La norma del dret és el que ens construeix, el que ens permet conviure junts", ha assenyalat de nou Tusk, abans de ressaltar que "el lloc d'Espanya és Europa". "Sense Espanya, Europa seria molt més pobra", ha manifestat.