POLS SOBIRANISTA

Llegiu la segona carta de Puigdemont a Rajoy

zentauroepp40492192 barcelona 10 10 2017  pleno en el parlament donde el preside171011084442

zentauroepp40492192 barcelona 10 10 2017 pleno en el parlament donde el preside171011084442

1
Es llegeix en minuts

A continuació, la segona carta que li ha enviat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, al president del Govern, Mariano Rajoy, aquest dijous 19 d'octubre:

Apreciat president Rajoy,

El poble de Catalunya, el dia 1 d'octubre, va decidir la independència en un referèndum amb l'aval d'un elevat percentatge dels electors. Un percentatge superior al que ha permès al Regne Unit iniciar el procés del 'Brexit' i amb un nombre de catalans més gran del que va votar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya.

Document

Segona carta de Puigdemont a Rajoy.

Segona carta de Puigdemont a Rajoy.

El 10 d'octubre, el Parlament va celebrar una sessió amb l'objectiu de valorar el resultat del referèndum i els seus efectes; i on vaig proposar deixar en suspens els efectes d'aquell mandat popular.

Ho vaig fer per propiciar el diàleg que de manera reiterada ens han fet arribar, a vostè i a mi, institucions i dirigents polítics i socials de tot Europa i la resta del món. En aquest sentit, a la meva carta de dilluns, li vaig proposar celebrar una reunió que encara no ha sigut atesa.

De la mateixa manera, tampoc ha sigut atesa la petició de revertir la repressió. Al contrari, s'ha incrementat i ha comportat l'entrada a la presó del president d'Òmnium Cultural i el president de l'Assemblea Nacional Catalana, entitats d'acreditada trajectòria cívica, pacífica i democràtica.

Aquesta suspensió continua vigent. La decisió d'aplicar l'article 155 correspon al Govern de l'Estat, prèvia autorització del Senat. Malgrat tots aquests esforços i la nostra voluntat de diàleg, que l'única resposta sigui la suspensió de l'autonomia, indica que no s'és conscient del problema i que no es vol parlar.

Finalment, si el Govern de l'Estat persisteix a impedir el diàleg i continuar la repressió, el Parlament de Catalunya podrà procedir, si ho estima oportú, a votar la declaració formal d'independència que no va votar el dia 10 d'octubre.

Atentament,

Notícies relacionades

Carles Puigdemont i Casamajó

Barcelona, 19 d'octubre de 2017