AL CONGRÉS

El PDECat mostra com a exemple de les crítiques per les càrregues de l'1-O una portada del 2012

El ministre de l'Interior critica les "mentides" independentistes per mostrar un exemplar de la revista 'The Economist' referida al rescat financer d'Espanya

Dur intercanvi de retrets entre el diputat del PDECat Guillaumes i el ministre Zoido per la portada del 2012 de ’The Economist’. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Madrid

La sessió de control al Govern celebrada aquest matí al Congrés dels Diputats ha viscut un ridícul episodi quan el diputat del PDECat Feliu Guillaumes ha mostrat una portada de la revista 'The Economist' del 2012 com a exemple de les crítiques internacionals a les càrregues policials de l'1-O.

En una acalorada intervenció amb el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, Guillaumes, que és portaveu d'Interior del PDECat, ha citat noms de publicacions estrangeres en què s'ha criticat l'actuació de la Policia i de la Guàrdia Civil l'1-O i s'ha aturat expressament a 'The Economist' i ha exhibit a l'hemicicle una portada en què, amb una imatge lúgubre d'un toro banderillejat, de la paraula 'Spain' cau la essa i s'hi llegeix 'Pain' ('dolor', en anglès).

Les "mentides" dels independentistes

Notícies relacionades

La intervenció de Guillaumes ha provocat els rumors a la bancada del PP, i han recordat que aquesta portada no es refereix a les càrregues policials del referèndum sinó a l'estiu del 2012, en els moments dels ajustos i el rescat financer en plena crisi econòmica d'Espanya. El mateix ministre Zoido ha cridat l'atenció sobre l'error, i l'ha posat com a exemple de les "mentides" dels independentistes i les seves xifres de ferits en aquella jornada.

Guillaumes ja va protagonitzar una bronca amb el PP i el PSOE al treure un peluix de Piolín a la comissió d'interior del Congrés per burlar-se de l'operatiu policial desplegat per frenar l'1-O. Aquell gest va ser criticat pel representant del grup socialista, el diputat del PSC José Zaragoza, que va acusar el diputat de l'antiga Convergència de fer un flac favor als Mossos, i també per la diputada del PP Ana Belén Vázquez, que és funcionària de la Policia i que va qualificar el diputat del PDECat de "bufó aprenent del senyor Rufián".