debat sobiranista

El PDECat creu que aplicar el 155 seria "un error majúscul"

Campuzano demana la dimissió del ministre de l'Interior per l'1-O

undefined40502856 madrid  11 10 17   comparecencia de mariano rajoy en el cong171011182024

undefined40502856 madrid 11 10 17 comparecencia de mariano rajoy en el cong171011182024

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual / Barcelona

"L'aplicació de l'article 155 seria un error majúscul. Abandonin qualsevol pretensió d'ús de la força". Aquest és el missatge que Carles Campuzano, portaveu del PDECat al Congrés, ha volgut llançar a Mariano Rajoy, a qui ha reclamat que correspongui al gest de "generositat" del Govern català al no declarar la DUI.

Notícies relacionades

Des del partit de Carles Puigdemont es considera que el president va actuar amb generositat amb la suspensió de qualsevol declaració, i va deixar oberta la porta del diàleg". Per això Campuzano espera que escolti la crida al diàleg de la comunitat internacional i que "desterri qualsevol indici de discurs incendiari", com el de Pablo Casado, que va avisar Puigdemont que podia acabar com l'afusellat Companys.

Campuzano ha començat la seva intervenció denunciant la repressió policial que hi va haver el dia del referèndum. "Va ser innecessari, gratuït, inadmissible en una democràcia i impropi d'un país d'Europa, que marcarà diverses generacions", ha sentenciat després de diagnosticar que l'objectiu que es buscava intervenint amb especial virulència davant dels col·legis electorals de Puigdemont, Oriol Junqueras i Carme Forcadell era "castigar i humiliar. Va ser una vergonya". Per això ha reclamat la dimissió del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, que es creï una comissió d'investigació i "que es demani perdó" per aquella infàmia.