BARÒMETRE

CIS: La preocupació per la independència de Catalunya es triplica en dos mesos

La possible secessió de l'autonomia ja és un dels tres principals problemes pel 7,8% dels espanyols

El treball de camp del baròmetre es va portar a terme a començaments de setembre, coincidint amb l'aprovació al Parlament de la llei del referèndum

cmontanyes40414255 puigdemont171004205519

cmontanyes40414255 puigdemont171004205519 / Jordi Bedmar Pascual

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

La preocupació ciutadana per la independència de Catalunya s'ha intensificat en l'últim mes, coincidint amb la convocatòria de l'1-O, fins a arribar a nivells sense precedents. Segons l'últim baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), donat a conèixer aquest dijous, la possible separació de la comunitat autònoma passa a ser un dels tres principals problemes per al 7,8% dels espanyols.

En l'últim baròmetre, publicat l'agost passat, el percentatge de preocupació per la secessió catalana era del 2,6%, una mica més del doble que el mes anterior.

Notícies relacionades

La xifra de l'estudi actual, del 7,8%, és molt probablement superior en l'actualitat, arran de la consulta de diumenge, les violentes escenes que es van viure aquell dia i els missatges posteriors del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, suggerint que hi haurà una declaració unilateral d'independència. El treball de camp del baròmetre es va portar a terme en la primera quinzena de setembre, moment en què el Parlament va aprovar les lleis del referèndum i de transitorietat jurídica, en què es basa la hipotètica secessió.  

Aquesta enquesta de l'organisme públic no inclou estimació de vot.