VIOLÈNCIA NEONAZI DAVANT L'1-O

Podem denuncia "desprotecció" per l'enviament d'agents a Catalunya

Recorden l'alerta per terrorisme i demanaran la compareixença del ministre de l'Interior després del setge dels ultres

Asseguren que no recolzarien una DUI després de l'1-O i tornen a fer una crida al PSOE

undefined40261249 gra096  zaragoza  24 09 2017   un grupo de personas  con ban170924130753

undefined40261249 gra096 zaragoza 24 09 2017 un grupo de personas con ban170924130753 / Toni Galan

2
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol / Madrid

Podem ha denunciat aquest dilluns que l'enviament massiu d'efectius policials a Catalunya genera la "desprotecció" de la resta de l'Estat en un context de gran alerta (nivell 4) per l'amenaça terrorista.  El partit de Pablo Iglesias va patir aquest diumenge el setge d'un grup d'ultres a la seva assemblea a Saragossa Saragossai assegura que el delegat del Govern a AragóGustavo Alcalde, els va explicar que no podia garantir la seguretat de l'esdeveniment perquè "milers" d'agents havien sigut traslladats al territori català per impedir l'1-O. 1-O. 

Davant aquests fets, Podem ha anunciat que demanarà la compareixença del ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, al Congrés dels Diputats, més enllà del que ja els va transmetre durant els incidents el delegat del Govern, a qui demanen que dimiteixi. El secretari d'Organització, Pablo Echenique, ha explicat en roda de premsa a la seu de Podem a Madrid que va ser la presidenta de les Corts aragoneses, Violeta Barba -que va rebre l'impacte d'una ampolla- qui va parlar en diverses ocasions amb el delegat del Govern.

"Violeta va parlar amb ell en repetides ocasions i Gustavo Alcalde li va comunicar que no podien garantir la nostra seguretat pels milers de policies i guàrdies civils destinats a Catalunya. També es va parlar amb el ministre, que no va confirmar però tampoc va desmentir el delegat", ha assenyalat.

"Podíem haver sortit per la porta del darrere, en helicòpter o per les clavegueres, però la solució és tenir un Govern competent, que no enviï milers d'agents a Catalunya i deixi desprotegida la resta", ha retret Echenique.

Els morats consideren especialment greu la situació donat l'elevat nivell d'alerta per possibles atemptats terroristes. "Estem en un nivell d'alerta terrorista 4 i no es pot deixar desprotegit el conjunt de l'Estat per enviar milers d'efectius a Catalunya, encara no sabem amb quina finalitat", ha criticat Echenique.

La trucada a la Moncloa

El secretari d'Organització ha confirmat que el secretari general de Podem va trucar al president del Govern, Mariano Rajoy, quan el nivell de tensió i agressivitat es va elevar als afores del pavelló Siglo XXI de Saragossa.  

"El president no n'estava informat i 20 minuts després de la trucada màgicament la concentració violenta es dissol. O bé se'ns havia mentit en les comunicacions prèvies o estem parlant de nivells d'incompetència i descoordinació que no s'haurien de donar", ha afirmat Echenique.

Rotundament no

Notícies relacionades

La direcció de Podem ha negat que el seu partit pogués recolzar una eventual declaració unilateral de la independència (DUI) després de l'l'1-O. "Rotundament no, no compartim la declaració unilateral d'independència", ha assenyalat la portaveu, Noelia Vera.  

El partit d'Iglesias ha ratificat que la seva aposta és sumar el PSOE a una moció de censura per construir un govern d'unitat plurinacional que faci fora Rajoy del Govern i impulsi un referèndum pactat amb l'Estat en què els catalans puguin decidir el seu futur.