Trapero diu que compliran "les ordres de la Fiscalia" però que "no comparteix" la tutela del Ministeri

En una carta interna matisa les paraules de Forn, que havia dit que els Mossos "no acceptaven" la mesura

El major també nega que aquesta instrucció "suposi una intervenció per part de l'Estat"

zentauroepp39880672 barcelona 31 08 2017 rueda de prensa de joaquim forn y josep170923123231

zentauroepp39880672 barcelona 31 08 2017 rueda de prensa de joaquim forn y josep170923123231 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Barcelona

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha enviat un comunicat intern als agents del cos català. En aquest escrit intern informa els policies de la reunió que ha mantingut aquest dissabte amb el fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, durant la qual ha sigut informat que el coronel de la Guàrdia Civil, Diego Pérez de los Cobos, assumeix la coordinació de les forces de seguretat per impedir la celebració del referèndum per la independència previst per a l'1-O.

Trapero, en aquesta carta, matisa la versió que ha donat el conseller d'Interior, Joaquim Forn, sobre aquesta trobada. Segons Forn, Trapero havia expressat durant la reunió amb la fiscalia "la voluntat" de "no acceptar" aquesta coordinació per part del Ministeri ordenada per la fiscalia. El major, per la seva part, assegura que el que ha dit ha sigut que "no compartia" la tutela dels seus agents per part del govern espanyol però ha assegurat que "seguiran complint amb les ordres de la fiscalia". 

Notícies relacionades

Forn ha denunciat que amb aquesta instrucció l'Estat espanyol havia "intervingut" el cos policial català, com havia fet també recentment "com amb les finances". Trapero, en la seva missiva als agents, diu que aquesta ordre "en cap cas suposa la intervenció del cos de Mossos d’Esquadra per part de l'Estat".

Les versions de Forn i Trapero sobre el que havia ocorregut en la reunió amb la fiscalia superior de Catalunya sí que coincideixen completament en el fet que el major ha proposat al fiscal que aquesta funció de coordinació la desenvolupi la Junta de Seguretat de Catalunya i no un òrgan espanyol. Per últim, com ha dit Forn, Trapero explica que els serveis jurídics estan estudiant la instrucció de la Fiscalia per esbrinar si poden rebatre-la.