debat sobiranista

La Policia no aconsegueix entrar a la seu de la CUP

Els agents, que no portaven ordre de registre, marxen set hores després

zentauroepp40197823 membres de la cup a l interior de la seu mentre la gu rdia c170920162314

zentauroepp40197823 membres de la cup a l interior de la seu mentre la gu rdia c170920162314 / CUP

1
Es llegeix en minuts
XABI BARRENA / ROGER PASCUAL / BARCELONA

«Hem guanyat aquesta batalla. Però no s’hi val a abaixar la guàrdia. D’aquí a l’1 d’octubre en queden moltes per guanyar». D’aquesta manera celebrava la direcció de la CUP el final de set hores de resistència numantina davant la intenció de la Policia Nacional d’entrar a la seva seu sense una ordre judicial. Els més de mil anticapitalistes que s’havien congregat a les portes de la seu van celebrar amb entusiasme el seu triomf.

Dirigents i simpatitzants s’havien mobilitzat cap a la seu després que a la una del migdia la CUP anunciés a les seves xarxes que policies nacionals encaputxats envoltaven el local. Després d’un forcejament amb els agents, els anticapitalistes van aconseguir trencar el cordó policial i bloquejar l’accés a l’edifici. Els militants, entre els quals hi havia alguns càrrecs electes, van realitzar una asseguda per impedir que els policies poguessin accedir-hi.

Des del partit es van fer crides contínues a tots els assistents a la resistència pacífica i a evitar qualsevol mena de confrontació física amb la policia. Els seus seguidors van seguir els consells i van amenitzar l’espera ballant i cantant consignes com «fora les forces d’ocupació», «els carrers sempre seran nostres» o «no passaran».

Notícies relacionades

«Hauran de passar per sobre dels nostres cossos», havia avisat Núria Gibert. La portaveu del secretariat nacional de la CUP va explicar que, malgrat que diputats de la seva formació s’havien dirigit al responsable de l’operatiu per saber què pretenien, ni tan sols els van respondre.

Representants de la resta de forces polítiques independentistes, de Podem i dels comuns van passar per allà per expressar la seva solidaritat. Dos dels últims a arribar van ser Gerardo Pisarello i Jaume Asens, tinents d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. Quan les furgonetes de la policia que tallaven el carrer de Casp entre Sardenya i Marina van marxar, els congregats van esclatar d’alegria, que només va quedar pertorbada momentàniament pel tret a l’aire d’una escopeta de pilotes de goma.