Colau: "Que la ciutadania se segueixi manifestant"

L'alcaldessa de BCN preveu una participació encara més massiva l'1-O

Exigeix a Rajoy que rectifiqui l'estratègia de "l'amenaça, la por i la judicialització"

Colau: S’ha d’aturar la judicialització de la política. / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha mostrat tot el suport de l'ajuntament de la ciutat a les institucions catalanes. "Tots els catalanistes avui, més units que mai, sortirem als carrers i a defensar les institucions catalanes", ha proclamat.

Colau ha qualificat de "gravíssims" els fets d'avui i ha defensat els drets fonamentals. "Saludem les manifestacions que s'estan fent a la ciutat, agraïm a les entitats sobiranistes i socials en general la unitat d'acció, perquè l'atac als drets i llibertats fonamentals és tan greu que és necessari que ens mobilitzem", ha afegit.

Mobilització més massiva

Respecte al referèndum de l'1 d'octubre, Colau ha mostrat el "màxim respecte a aquesta convocatòria, i més en aquesta situació d'atac a les llibertats fonamentals. Estarem atents a si hi ha novetats. Segurament els fets el que faran és incentivar una mobilització encara més massiva". Colau també ha celebrat que s'estiguin plantejant mobilitzacions a Madrid i altres ciutats de l'Estat.

Notícies relacionades

Missatge a Rajoy

Colau ha llançat un avís a Rajoy: "Sempre és temps per al diàleg, per a la negociació política; la via de la repressió, judicialització i suspensió 'de facto' de l'autogovern no només demostren el seu fracàs sinó que aconseguiran mobilitzar i unir encara més el poble de Catalunya dins de la seva diversitat, per defensar els drets i llibertats del poble i les seves institucions".