El PSOE critica el Govern i exigeix que "digui d'una vegada" què farà davant l'1-0

Margarita Robles reclama a l'Executiu que es "deixi d'ambigüitats"

"Ja està bé d'amagar-se darrere les togues", assenyala la portaveu parlamentària

Robles demana al Govern que no els passi la ’patata calenta’ de l’article 155. / EFE VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE ha canviat aquest dimarts el seu discurs sobre l'actuació del Govern davant la crisi territorial a Catalunya. Els socialistes, que feia setmanes que mostraven suport a Mariano RajoyMariano Rajoy davant el referèndum unilateral de l'1 d'octubre, han passat ara a criticar l'Executiu per la seva “indefinició” sobre les mesures que pensa aplicar.

“Que el Govern es deixi d'ambigüitats i digui d'una vegada si vol aplicar l'article 155 de la Constitució i la llei de seguretat nacional”, ha reclamat la portaveu del PSOE al Congrés, Margarita Robles, el mateix dia que la Cambra baixa donava llum verda, amb el vistiplau del PP, a la comissió territorial impulsada pel seu partit per abordar l'encaix de Catalunya.  

Al juliol, Robles es va mostrar completament en contra de l'aplicació de l'article 155 de la Carta Magna, que permetria al Govern central suspendre competències autonòmiques per restablir la legalitat vigent. “Mai seria una solució procedent i mai la recolzaríem”, va dir llavors. No obstant, ara, quan l'Executiu no descarta aquesta mesura i avisa que podria estar a punt en només cinc dies, els socialistes es limiten a assenyalar que no seria una iniciativa “desitjable” i que ells, de moment, no “contemplen” aquesta “hipòtesi”.

La "patata calenta"

Notícies relacionades

La portaveu parlamentària del principal partit de l'oposició s'ha girat contra l'Executiu, que, segons ella, intenta traslladar la pressió al PSOE. “El que hauria de fer el Govern és deixar d'amagar-se darrere les togues i deixar de passar la patata calenta al PSOE. Ja n'hi ha prou d'amagar-se darrere les togues”, ha dit Robles, que ha donat així un gir sobtat a l'actitud dels socialistes davant el desafiament independentista.

Fa només un dia, dilluns passat, el portaveu de l'executiva socialista, Óscar Puenteva fer servir un to molt diferent. “El suport que li estem brindant al Govern és el que ens agradaria tenir a nosaltres si estiguéssim governant. El que el PSOE fa és demostrar que som un partit amb sentit de la responsabilitat i de l'Estat. El compliment de la llei és tan important per a nosaltres que està per sobre de moltes coses”, va dir.