EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA A CATALUNYA

El PSOE manté la incògnita del 155: "Si es concreta, ens pronunciarem"

Narbona afirma que la postura oficial és la que traslladi Pedro Sánchez

El secretari general socialista insistia dilluns que no contempla que s'apliqui

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agències / Madrid

La presidenta del PSOE, Cristina Narbona, ha mantingut aquest dimarts la incògnita sobre si el seu partit recolzaria o no el Govern en cas d'aplicar l'article 155 de la Constitució per frenar el procés independentista i ha assegurat que, si ho fes, seria llavors quan la direcció socialista es pronunciaria. Segons Narbona, la postura oficial és la que traslladi el líder socialista, Pedro Sánchez, de qui ha dit que està en "permanent" contacte amb el president de l'Executiu, Mariano Rajoy. Aquest mateix dilluns, Sánchez insistia que el seu partit no contempla l'aplicació del 155.

Narbona, en declaracions a la Cadena SER, sí que ha rebutjat la proposta de Podem i les seves confluències de convocar una assemblea d'alcaldes i càrrecs públics per fer front comú contra les mesures del PP en el seu intent de frenar el referèndum que la Generalitat vol celebrar l'1 d'octubre.

Notícies relacionades

Després de les declaracions del portaveu de l'Executiva del PSOE, Óscar Puente, Narbona no ha volgut donar pistes de quina seria la postura oficial al veure que "ara com ara no és més que una possibilitat". "En cas que el Govern adopti aquesta mesura, que pot desenvolupar sense necessitat del suport de cap altre partit, manifestaríem la nostra posició al respecte. Però no ens avançarem als esdeveniments", s'ha limitat a dir.

Narbona ha subratllat que el PSOE està a favor de "la defensa de l'Estat de dret", però ha considerat "imprescindible" que s'adoptin mesures polítiques per resoldre la crisi catalana ja que no n'hi ha prou amb "dir que s'està amb la llei".