camí de l'1-O

La Guàrdia Civil intervé 1,3 milions de cartells, díptics i fullets del referèndum

L'operació s'ha dut a terme en una empresa de Montcada i Reixac

40153482 60

40153482 60

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil ha intervingut en una empresa a Montcada i Reixac més d'1,3 milions de cartells, díptics i fullets del referèndum independentista de l'1 d'octubre, suspès pel Tribunal Constitucional, juntament amb cartells a favor del 'sí' i de la CUP. El Ministeri de l'Interior ha subratllat que l'operació s'ha dut a terme "sense que hi hagués cap incident d'ordre públic".

Segons ha informat el Ministeri d'Interior, es tracta de la incautació més gran feta fins ara per la Guàrdia Civil, després de tres dies de campanya de l'1-O. En els últims dies, s'han intervingut gairebé un milió i mig de materials de promoció del referèndum, així com planxes per a la seva impressió. Interior ha destacat que l'"operació continua oberta i no es descarten noves actuacions".

El material estava apilat en palets, llestos per a la seva distribució, i hi havia tants cartells de la Generalitat promocionant el referèndum com material ctidant al vot pel 'sí' i cartells amb el logotip de la CUP.

Alguns dels cartells incautats per la Guàrdia Civil / efe

En concret, els agents s'han incautat d'uns 700.000 fullets informatius per repartir-los promovent el 'sí', 130.000 més cartells de menor dimensions també en suport del 'sí', uns 370.000 díptics amb el logotip de la Generalitat que formen part de la campanya institucional del referèndum.

També hi havia, al mateix local i apilats fins al sostre, 138.000 cartells amb el text "sí, per fer-los fora" units a les imatges del Rei, el president del Govern, l'expresident català Jordi Pujol i l'expresident de la Fundació Palau de la Música Jordi Millet. Aquests últims cartells inclouen logotips de la CUP.

Notícies relacionades

"Així, com ja està succeint en actuacions anteriors, també en aquesta ocasió s'ha intervingut materials de la Generalitat promocionant el referèndum il·legal, amb efectes cridant directament al vot 'sí', revelant la convergència d'esforços i unitat d'acció entre totes dues dinàmiques", afegeix la nota d'Interior, que subratlla que "a aquesta concurrència habitual s'hi afegeix, en aquesta nova intervenció, cartells de la CUP a favor del 'sí'".

L'operació, ha apuntat el Ministeri, és fruit, com les anteriors, de les investigacions de la Guàrdia Civil després de l'ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar la consulta.