EL FRONT POLICIAL

La Guàrdia Civil intervé planxes per fer cartells pro-referèndum

L'operació s'ha dut a terme a l'empresa Zukoy, a Sant Adrià de Besòs

La Guàrdia Urbana de Barcelona requisa material de campanya al PDECat

La Guàrdia Civil intervé planxes per fer cartells pro-referèndum

JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts

La Guàrdia Civil va intervenir ahir dissabte en una empresa de Sant Adrià de Besòs (Barcelona) diverses planxes per imprimir cartells institucionals de suport al referèndum de l’1 d’octubre, així com una altra per fer cartells pel sí en la consulta. Segons  va informar el Ministeri d’Interior, aquesta intervenció respon, igual que les desenvolupades divendres, a l’ordre enviada per la Fiscalia de Catalunya a les forces i cossos de seguretat per evitar el referèndum.

Interior subratlla que és significatiu que s’hagin incautat a la mateixa empresa, anomenada Zukoy, tant les planxes destinades a l’elaboració de publicitat institucional en suport del referèndum, com la planxa construïda per confeccionar cartells en què es demana el sí. «A diferència de les actuacions portades a terme divendres, aquest dissabte s’han  incautat les planxes que serveixen de matriu per a l’elaboració d’aquests cartells, de manera que s’impossibilita que se segueixi imprimint», ha detallat Interior. L’operació continua oberta i no es descarten noves actuacions.

    

100.000 cartells

Notícies relacionades

Divendres la Guàrdia Civil ja va intervenir a la vora de 100.000 cartells de publicitat del referèndum en una nau industrial de l’empresa Marc Martí –vinculada a un publicista que va estar imputat en el cas del Palau de la Música– al barri barceloní del Poblenou. Aquells cartells, de mesura petita, reproduïen la publicitat que la Generalitat va impulsar després de convocar el referèndum d’independència de l’1 d’octubre, que inclou una fotografia d’una bifurcació d’una línia fèrria amb el lema «Vas néixer amb la capacitat de decidir, ¿hi renunciaràs?».

També ahir la Guàrdia Urbana de Barcelona va requisar material de la campanya de l’1-O d’una parada del PDECat al mercat de Sant Antoni de la capital catalana. Així ho va denunciar el partit a través de les xarxes socials. La presidenta de la formació a Barcelona, Mercè Homs, va qualificar d’«inadmissible» l’actuació de la policia local i va reclamar a l’ajuntament que els torni «el material confiscat indegudament».