EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Assange reconeix que col·labora amb la web del referèndum de Catalunya

El fundador de Wikileaks presumeix "d'ajudar" a mantenir-la 'on line'

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha admès que col·labora en la defensa de la web del referèndum de l'1-O a Catalunya, tancada per ordre judicial. "Tenim molta experiència a paralitzar la censura abusiva. Em complau ajudar a protegir els drets de publicació de la web del referèndum", ha anunciat a Twitter.

Oriol Junqueras no ha dubtat a agrair el gest a l'activista.

Després del tancament de la web, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va comunicar que el Govern ja havia obert una altra pàgina (www.ref1oct.cat i www.ref1oct.eu) en què s'ha replicat el contingut de la web tancada. 

Abanderat independentista

Notícies relacionades

Des dels seus atacs a EL PERIÓDICO per l'exclusiva de l'avís de la CIA als Mossos, Assange ha fet del tema català una de les seves grans preocupacions. El fundador de Wikileaks, que segueix reclòs a l'Ambaixada de l'Equador a Londres, també ha carregat contra el Govern central i contra la justícia, i ha arribat fins i tot a publicar en aquest context la foto dels tancs reprimint les protestes a la plaça pequinesa de Tiananmen el 1989.

Després d'enfrontar-se amb l'escriptor Arturo Pérez-Reverte, Assange va aprofitar la celebració de la Diada per llançar el seu pronòstic: "Si això d'avui ha de servir de guia, l'1 d'octubre naixerà una nova nació de 7,5 milions de persones o una guerra civil".