compte enrere per a la consulta

El Govern i els seus mitjans deixen d'emetre publicitat de l'1-O

TV-3 i Catalunya Ràdio deixen d'emetre l'anunci del referèndum

zentauroepp39113623 la presidenta en funcions de la ccma  n ria llorach  i el di170630184841

zentauroepp39113623 la presidenta en funcions de la ccma n ria llorach i el di170630184841 / Pere Francesch

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja no emet, via TV-3 o Catalunya Ràdio, els anuncis de propaganda del referèndum unilateral de l'1-O. Un portaveu de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha assenyalat a EL PERIÓDICO que la polèmica campanya institucional del referèndum de l'1 d'octubre no ha sigut suspesa a TV-3, "sinó que la campanya en si va finalitzar aquest dimarts, 12 de setembre".

Segons aquesta versió, el Govern català hauria contractat l'emissió d'aquest anunci únicament entre els dies 7 i 12 de setembre. Altres fonts assenyalen que en el Consell de Govern de la CCMA s'havia acordat no tornar a emetre'l més en una reunió en què algunes veus havien preguntat què passaria si se seguia emetent.

Dimarts, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia notificat a les direccions de TV-3 i Catalunya Ràdio la suspensió del referèndum per part del Constitucional i l'obligació d'aquestes emissores públiques (així com d'altres organismes públics i alts càrrecs) d'impedir o paralitzar iniciatives que suposin ignorar o eludir la decisió del Tribunal Constitucional. D'aquesta manera, les emissores públiques poden informar de notícies relatives al referèndum, però no emetre publicitat ni propaganda de la convocatòria. La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha rebut aquest dimecres al matí el requeriment del Constitucional.

Notícies relacionades

"Li adverteixo del seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa que suposi ignorar o eludir la suspensió acordada. Particularment, que s'abstingui d'iniciar, tramitar, informar i/o dictar, en l'àmbit de les seves respectives competències, cap acord o actuació que permeti la preparació i/o celebració del referèndum sobre l'autodeterminació de Catalunya (...)", deia la notificació rebuda per Vicent Sanchis, director de TV-3.

Els europarlamentaris Jordi Solé (ERC), Josep Maria Terricabras (ERC)Ramon Tremosa (PDECat) i Marina Albiol (Esquerra Unida del País Valencià) van enviar dimarts una pregunta parlamentària a la Comissió Europea en què es queixaven de la prohibició a TV-3 d'informar sobre elements relacionats amb el referèndum després de la resolució del TC. En la seva interpel·lació titllen l'advertència de "censura" i reclamen saber quina és l'opinió de la Comissió sobre "l'atac als drets de llibertat d'expressió, informació i reunió a Espanya".