Ana Pastor esbronca els diputats per pujar fotos i vídeos a les xarxes socials

La presidenta del Congrés recorda a ses senyories que el reglament de la Cambra només permet captar i reproduir imatges dels plens als reporters autoritzats

undefined36036946 madrid 25 10 2016  pol tica    rueda de prensa tras la consu161025174254

undefined36036946 madrid 25 10 2016 pol tica rueda de prensa tras la consu161025174254 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

La presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha esbroncat aquest dimecres els diputats per fer-se fotos i gravar vídeos amb els seus telèfons mòbils enmig del ple del Congrés, cosa que, segons ha remarcat, està "prohibida" pel reglament de la Cambra baixa.

Després de completar-se les preguntes al Govern en la sessió de control, la presidenta del Congrés ha llançat l'advertència a ses senyories, aprofitant que havia tornat a veure dos diputats fent fotos a l'hemicicle "de manera molt visible".

Ana Pastor ha retret als parlamentaris que no només fan les fotos o graven els vídeos per "emportar-se'ls de record", sinó que "al cap d'un minut" difonen aquest material a les xarxes socials.

Notícies relacionades

Segons ha dit, el reglament no permet aquestes pràctiques i, mentre els diputats no acordin la seva reforma, ella complirà les normes "en tots els seus extrems".

Només les càmeres controlades per control remot pels mateixos serveis del Congrés poden gravar vídeo de les sessions, i els fotògrafs de premsa degudament acreditats són els únics que poden captar imatges des de les tribunes situades a aquest efecte als dos costats de la tribuna.