A SANT SEBASTIÀ

Mor María Teresa Castells, símbol de la resistència antifranquista i contra ETA

La propietària de la llibreria Lagun va morir ennuegada mentre dinava en un centre comercial

L'any 2000 va ser atacada, amb el seu marit, el socialista Ramón Recalde, per la banda terrorista

EFE -J C CARDENAS-15 01 01-VALENCIA- V 03 VALENCIA  15 ene 01 -Jos  Ram n Recalde y su esposa  la propietaria de la libreria Lagun  Maria Teresa Castells  durante el acto de entrega del Premio a la Convivencia que organiza la Fundaci n Manuel Broseta EFE J C CARDENAS

EFE -J C CARDENAS-15 01 01-VALENCIA- V 03 VALENCIA 15 ene 01 -Jos Ram n Recalde y su esposa la propietaria de la libreria Lagun Maria Teresa Castells durante el acto de entrega del Premio a la Convivencia que organiza la Fundaci n Manuel Broseta EFE J C CARDENAS / J C CARDENAS (EFE)

1
Es llegeix en minuts

María Teresa Castells, propietària de la llibreria Lagun de Sant Sebastià amb el seu marit, l'intel·lectual i polític socialista Ramón Recalde, que va morir el 2016, i considerada un símbol de la resistència antifranquista i contra ETA, ha mort a la capital guipuscoana.

Segons han confirmat aquest dilluns fonts del PSE-EE, Castells va morir aquest diumenge quan es va ennuegar mentre dinava en un centre comercial.

Juntament amb Ramón Recalde i Ignacio Latierro, Castells va fundar la llibreria Lagun el 1968, a la plaça de la Constitució de la Part Vella, que va acollir reunions clandestines durant els últims anys de la dictadura.

Posteriorment l'establiment va ser atacat en múltiples ocasions per grups de radicals de l'esquerra 'abertzale' que pintaven les seves parets, apedregaven els seus vidres i llançaven pintura contra els llibres en venda.

Notícies relacionades

Castells acompanyava el seu marit el 14 de setembre del 2000 quan la banda terrorista ETA va atemptar contra la vida de l'intel·lectual i polític socialista i li va tirar un tret al cap quan tornava al seu domicili del barri donostiarra d'Igeldo.

Recalde va aconseguir sobreviure a aquesta acció terrorista però el tret, que li va tocar la boca, li va condicionar la resta de la seva vida completament.