EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

La fiscalia es querellarà contra Puigdemont i tot el Govern per l'1-O

La fiscalia superior està ultimant una querella per la convocatòria del referèndum i una altra contra la Mesa del Parlament

jgblanco38694989 madrid 01 06 2017 rueda de prensa del fiscal general del est170601114316

jgblanco38694989 madrid 01 06 2017 rueda de prensa del fiscal general del est170601114316 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat / Barcelona

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, ha anunciat que presentaran una querella contra el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i tots els membres del govern de la Generalitat per la convocatòria del referèndum de l'1-0. De forma paral·lela, es presentarà una altra querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa de la cambra catalana pel l'acceptació aquest dimecres de la tramitació de la llei del referèndum. La fiscalia superior de Catalunya està ultimant els dos escrits que seran presentats davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per la condició d'aforat dels acusats. Els delictes seran de prevaricació i desobediència i no es descarta el de malversació de fons públics.

Notícies relacionades

Per una altra part, Maza ha explicat que s'ha donat instruccions a les fiscalies provincials de Catalunya perquè investiguin, auxiliades per la Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra, qualsevol acte preparatori de la consulta sobiranista, a la vegada que faculta les forces de seguretat de l'Estat per intervenir qualsevol material o "instrument" que pugui ser utilitzat per a l'1-0. En aquest sentit, la Guàrdia Civil continua aquest dijous el registre dels treballadors d'una impremta de Constantí que podria estar fabricant documents per al referèndum. El màxim responsable de la fiscalia espanyola ha precisat que els delictes que es podrien cometre són, almenys, els de prevaricació, desobediència i malversació.

Maza ha detallat en la seva breu compareixença, en què no s'han permès preguntes dels periodistes, les actuacions de la fiscalia respecte a la "greu" situació provocada per representants de la Generalitat, segons les seves paraules, que han actuat violant la Constitució i  el mateix Estatut d'autonomia, a la vegada que "desobeint reiteradament" les resolucions del Tribunal Constitucional.