EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

Forcadell recusa els magistrats del TC per "falta d'imparcialitat"

La iniciativa pretén paralitzar qualsevol acció penal contra el Parlament o contra algun dels seus membres

Agustí Carles, advocat de Carme Forcadell, explica per què han presentat l’escrit de recusació davant el TC. / ACN/TÀNIA TÀPIA

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del ParlamentCarme Forcadell, ha presentat un escrit davant el Tribunal Constitucional (TC) en què demana recusar els seus dotze magistrats per "falta d'imparcialitat" i reclama, amb l'objectiu de garantir el seu dret a defensa, que es paralitzi qualsevol acció penal contra la Cambra o contra algun dels seus membres per la tramitació d'iniciatives relacionades amb el referèndum anunciat per a l'1 d'octubre.

Notícies relacionades

En l'escrit, que ha transcendit després de la reunió de la Mesa del Parlament, Forcadell qualifica la reforma de la llei orgànica del TC d'una "reforma exprés de la Constitució" en què el dret a defensa queda "encara més restringit que en l'aplicació de l'Estat d'excepció".

D'altra banda, recorda que els magistrats d'aquest tribunal han incidit en el procediment sobre la constitucionalitat de lleis votades al Parlament i, acollint-se a la legislació internacional que acredita que tota persona té dret a un tribunal "independent i imparcial", Forcadell assegura que "queden impossibilitats" per prendre "qualsevol tipus de decisió" contra ella.