ATEMPTATS A CATALUNYA

La Federació de Periodistes recolza la feina d'EL PERIÓDICO

La FAPE denuncia un "intolerable atac a la llibertat d'expressió" per part de Forn i Trapero

zentauroepp39887981 barcelona 31 08 2017   un lector lee la informaci n del peri170831220159

zentauroepp39887981 barcelona 31 08 2017 un lector lee la informaci n del peri170831220159 / CARLOS MONTANYES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La presidenta de la Federació d'Associacions de Periodistes d'Espanya (FAPE), Elsa González, ha recolzat el treball d'EL PERIÓDICO DE CATALUNYA per revelar l'alerta dels Estats Units als Mossos d’Esquadra sobre un possible atemptat a la Rambla i han considerat un «atac» a la llibertat d'expressió les acusacions abocades contra aquest diari per part del conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el major de la policia catalana, Josep Lluís Trapero.

Després de la difusió de l'exclusiva, tots dos han denunciat «una campanya d'intoxicació i desprestigi» contra els Mossos. Fins i tot Trapero ha acusat aquest rotatiu d'«escriure al dictat». «Les acusacions abocades contra EL PERIÓDICO DE CATALUNYA constitueixen un atac a la llibertat d'informació i, per tant, a la democràcia», ha defensat la FAPE en una nota de premsa.

Segons González, «titllar de manipulació aquestes informacions i acusar el diari d'escriure al dictat resulta intolerable en boca d'una autoritat policial». La presidenta de la FAPE ha recalcat que «la defensa del periodisme responsable i ètic és essencial per a la democràcia», i ha advertit que «l'atac als mitjans i als periodistes professionals és propi de dictadures i només promou censura o apagada informativa».

"Assetjament polític"

Notícies relacionades

En el mateix sentit, el Grup de Periodistes Pi i Margall ha censurat l'«assetjament polític» que Forn i Trapero «estan portant a terme contra EL PERIÓDICO, el seu director i el seu coordinador de redacció». «Les paraules pronunciades per Forn i Trapero són d'una extrema gravetat. Tant el conseller com el mosso han creuat una línia que mai es pot traspassar en una democràcia lliure», lamenta aquesta associació de periodistes.

«El Grup de Periodistes Pi i Margall defensa els Mossos, a tots i cadascun dels policies que cada dia es deixen la pell perquè a Catalunya es visqui en convivència, però denuncia, i així ho seguirà fent, tots i cadascun dels dirigents polítics que assenyalen els mitjans i els periodistes per fer la seva feina», conclou la nota.