C's exigeix que el Parlament també premiï la Guàrdia Civil i la policia nacional

El partit taronja promourà el reconeixement dels cossos estatals i dels Mossos al Congrés

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena / Barcelona

Era de tràmit, però al final la reunió de la Mesa del Parlament es va allargar més de dues hores. El motiu ha sigut el desacord entre Junts pel Sí i Ciutadans i el PP sobre la concessió de la medalla d'honor del Parlament als Mossos d’Esquadra. No perquè no sigui merescuda (“estem òbviament a favor”, ha assenyalat la cap de l'oposició, Inés Arrimadas), sinó per no estendre aquest premi "a la resta de cossos policials que han treballat colze a colze amb la policia catalana". És a dir, “la Guàrdia Civil, i el Cos Nacional de Policia”. “No es pot deixar a ningú fora”, ha sentenciat Arrimadas.

Notícies relacionades

A manera de desgreuge, la líder del partit a Catalunya ha avançat que la seva força portarà al Congrés la proposta de concedir la medalla de la Cambra baixa espanyola “als Mossos, als serveis d'emergència, a les policies locals de Barcelona i Cambrils, però també a la Guàrdia Civil i al CNP”.

Sobre la manifestació de dissabte, Arrimadas ha assenyalat la importància de mostrar la unitat contra el terrorisme en un acte “on no sobra ningú”, ha sentenciat.