VISITA ALS FERITS

Màxima unitat institucional en l'homenatge a les víctimes

Felip i Letizia visiten les víctimes de l'atemptat de Barcelona i destaquen "l'impuls solidari" dels habitants de la ciutat

Els Reis, Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, han dipositat un ram de flors i una espelma sobre el mosaic de Miró. / JORDI COTRINA / SERGIO LAINZ VÍDEO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

El rei Felip ha fet seu aquest dissabte el lema que espontàniament centenars de persones van corejar després del minut de silenci a la plaça de Catalunya i que ja s'ha convertit en un clam de la ciutadania: "No tenim por ni en tindrem mai", ha manifestat el Monarca al finalitzar la visita que ha fet amb la reina Letizia als ferits de l'atemptat de dijous que continuen ingressats a l'Hospital del Mar i de Sant Pau.

"Aquest atemptat vil, covard, aquest assassinat que ha matat i ha ferit tantes persones i que ens ha commocionat a tots no pot i no podrà amb nosaltres, ni amb els nostres valors, ni amb la nostra convivència, ni amb la nostra democràcia o el nostre apreci pels drets humans", ha indicat, al mateix temps que ha assenyalat que Barcelona "no ha estat sola ni ho estarà".

Visiblement emocionat, el Rei ha explicat als mitjans que ell i la seva dona volien "estar a prop de les víctimes" per traslladar-los el seu afecte en aquests durs moments, i també agrair als professionals sanitaris la seva tasca després dels atacs.

Felip ha assenyalat que tant ell com la Reina volien donar als afectats "l'abraçada de tots els espanyols, de tots els catalans, de tots els barcelonins i de tt el món", ja que les víctimes i els ferits procedeixen de 34 països. A més, ha comentat que han pogut conèixer els testimonis personals de molts dels afectats, que els han assegurat que estan molt agraïts per l'eficàcia i l'atenció rebuda pel sistema públic de salut, que "és un gust com funciona".

Exemple de solidaritat

El Monarca ha volgut destacar igualment "l'exemple de solidaritat" i "l'impuls solidari" dels barcelonins i els espanyols en "situacions crítiques".

Notícies relacionades

Per un altre costat, el Rei ha anunciat que aquesta tarda anirà amb la Reina a fer una ofrena floral a la Rambla, en el mosaic de Miró, per homenatjar totes les víctimes afectades pels atemptats, en aquest lloc i a Cambrils (Tarragona), en els quals en conjunt han mort 14 persones i 126 han resultat ferides.

Demà diumenge també aniran a la missa en record a les víctimes que se celebrarà a la basílica de la Sagrada Família.