POLÈMICA PER LA SITUACIÓ DE VENEÇUELA

El patapam de Rufián a Miguel Bosé (i a Toni Cantó) per un tuit sobre Maduro

El cantant fa tota una setmana que està recolzant l'oposició veneçolana

Fins i tot va arribar a difondre una bola sobre que el president chavista era colombià

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

El cantant espanyol Miguel Bosé, declarat antichavista, fa tota una setmana que clama per la situació de Veneçuela i per la persecució que viu l'oposició. En un tuit que va publicar aquest dilluns, l'artista proposava una comparació entre el president del país caribeny, Nicolás Maduro, i el líder de l'oposició, Leopoldo López, en arrest domiciliari en un clima d'alta tensió. El missatge va provocar molta controvèrsia a Twitter i fins i tot el diputat d'ERC Gabriel Rufián es va atrevir a intervenir-hi i va llançar un dard a Bosé i -de passada- a Toni Cantó.

En el seu missatge, Bosé escrivia "Trieu vosaltres" i afegia una imatge en què es glossen els mèrits de López i els de Maduro. Aquest mem, en concret, assenyala l'opositor com un "descendent de Simón Bolívar", "economista i politòleg" i subratlla la seva formació -va arribar fins i tot a doctor- a les prestigioses universitats de Havard i Kenyon College d'Ohio, totes dues als EUA. De la mateixa manera, recalca que va ser alcalde de Chacao (Caracas) en dues ocasions i va rebre un premi de transparència el 2008. També recorda que López va ser medallista en atletisme. A l'altra banda, de Maduro només se n'assenyala que va ser designat per Hugo Chávez, i una professió, "xòfer de bus".

Les reaccions al tuit van ser extremes, ja que va generar molts aplaudiments i crítiques. Entre aquestes últimes, una de les més destacades va ser la de Rufián, un habitual de les picabaralles tuiteres (ja es va enfrontar a Javier Cárdenas i a Alberto Garzón):

Notícies relacionades

Aquesta mateixa setmana, Bosé va tornar a ser notícia en aquesta xarxa social per difondre la bola que Maduro era colombià.

López va ser condemnat el 2015 a 13 anys de presó per "instigar les manifestacions del 2014", que van acabar amb 43 morts. Les protestes han ocupat els carrers de Caracas una altra vegada. En els últims quatre mesos, un centenar de persones han mort a les manifestacions contra Maduro, acusat per l'oposició de repressió, d'ometre les llibertats democràtiques i de la crisi política i econòmica a Veneçuela.