ARRAN DE LES ACUSACIONS DE LLOGUER TURÍSTIC

L'exregidor de la CUP de Premià admet que té un pis turístic per pagar la hipoteca

Joan Ribet, que viu fora de la localitat, desmenteix les xifres publicades per l'alcalde i l'acusa de "mania persecutòria"

joan-ribet-2

joan-ribet-2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

L'exregidor de la CUP Joan Ribet ha respost a través del seu compte de Facebook a l'alcalde de Premià de Mar (Maresme)Miquel Buch (PDECat), que ha denunciat aquest cap de setmana, via Twitter, que l'exregidor practica lloguer turístic "a preu d'or". Ribet assenyala que es tracta d'un pis la hipoteca del qual està pagant i reconeix que, per fer-ho, l'ha convertit en "pis turístic, amb llicència", ja que treballa fora de Premià. L'exregidor desmenteix haver-lo llogat als preus que apuntava el batlle. 

L'exregidor, tècnic cultural a l'Ajuntament de Navàs --on viu de lloguer, afegeix--, explica que paga "600 euros d'hipoteca" per la casa de Premià i que l'acabarà d'abonar en 30 anys. Assenyala que, per poder anar al seu pis, quan es desplaça a Premià, "i no haver d'anar cada vegada" a casa dels pares, va decidir que fos un "pis turístic, amb llicència" i que "la gestió" la portés "una empresa de Premià que es diu Bones Vacances", perquè no es pot "encarregar de les entrades i les sortides".

L'agost passat, explica, van entrar "els primers hostes" i, fins avui, ha rebut, assenyala, 3.856,73 euros. "Durant l'hivern la casa gairebé no es lloga i a l'estiu no s'ha llogat als preus que ha publicat l'alcalde", assegura. "El que m'ha anat faltant per pagar la hipoteca ho he anat traient d'estalvis", afegeix.

Nega que s'estigui forrant

Apunta que el seu sou brut anual és de 22.400 euros. "Que cadascú faci càlculs", indica, per a qui pensi que s'està "forrant". "No va precisament per aquí la cosa", afegeix. Ribet lamenta el que ha titllat de "sensacionalisme" i "morbo" per part dels mitjans de comunicació i l'"amargura" i "mania persecutòria" de l'alcalde. 

Notícies relacionades

A les xarxes socials, l'exregidor va rebre crítiques perquè, quan va tenir lloc una explosió en un edifici de pisos a la Gran Via de Premià de Mar, el setembre de l'any passat, i els afectats buscaven habitatges per ser reallotjats, Ribet no va posar el seu, assenyalaven, a la seva disposició. Ell va assegurar que havia demanat a l'empresa que el gestiona que l'oferissin als afectats, però que li va dir que no podia ser perquè ja estava ocupat.

Ribet va concórrer a les eleccions municipals del 2015 amb la candidatura Crida Premianenca-CUP-Poble Actiu, que va obtenir quatre regidors (ell va deixar el consistori quan va ser contractat a l'Ajuntament de Navàs). Crida Premianenca també ha titllat, a través d'un comunicat a la seva web, d'"atac personal" les manifestacions del batlle. I critica la "pràctica sistemàtica" per part de membres del govern municipal d'"intentar desprestigiar Crida Premianenca, la primera força política de l'oposició".