Demòcrates llança vídeos provocatius per fomentar el 'sí' en l'1-O

Inclouen referències a la Fundació Francisco Franco, les corrides de toros i "pagar els impostos a Montoro"

Els vídeo inclouen referències a la Fundació Francisco Franco, les corrides de toros o pagar els impostos a Montoro. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agències / BARCELONA

La formació sobiranista Demòcrates de Catalunya, sorgida d'una escissió d'Unió, ha llançat una campanya de difusió de vídeos "de to provocatiu" a través de les xarxes socials, sobre els efectes que tindria la independència de Catalunya.

El portaveu de Demòcrates i diputat de JxSí al Parlament, Antoni Castellà, i l'expresidenta del Parlament Núria de Gispert han presentat aquesta campanya, que consta de 16 vídeos que arrenquen amb el missatge: "Sí votes sí, no podràs...".

A continuació, s'enumeren una sèrie de qüestions que s'acabarien amb la independència, com "finançar la Fundació Francisco Franco", "ser súbdit i mantenir un rei", "finançar el corredor MADRITerrani", "veure matances de toros", "pagar els impostos a Montoro" o "regalar 60.000 milions d'euros a la banca".

Tampoc es podria "celebrar el Dia de la Raça (12 d'octubre)", "espanyolitzar els alumnes catalans" o "tornar a sentir expressions" com "cop d'Estat", "nazionalistes" o "totalitaris", adreçats al sobiranisme.

Florentino Pérez i els AVE

En un altre vídeo, se citen altres qüestions que deixarien de passar amb una hipotètica victòria del 'sí' a la independència de Catalunya, com per exemple "veure guanyar el PP o el PSOE", poder votar partits "de la puta i la Ramoneta", "enriquir Florentino (Pérez) amb la factura del gas" o "pagar trens AVE que no porten enlloc".

Castellà ha explicat que la campanya "pretén provocar els que encara no tenen clar el 'sí' a la independència", encara veuen possible una "tercera via" o veuen "algun avantatge a quedar-se a l'Estat espanyol".

Fins ara, ha destacat Castellà, les forces contràries a la independència no han sigut capaces d'explicar cap "benefici" de continuar formant part d'Espanya, sinó que simplement han recorregut a "l'amenaça, l'autoritarisme i la coacció".

Notícies relacionades

"La resposta de l'Estat segueix sent la violència política i judicial, l'amenaça i la instrumentalització de l'Estat de dret en benefici propi", ha denunciat.

La difusió dels vídeos es combinarà del 17 al 22 d'agost amb una campanya presencial amb carpes del partit en ciutats turístiques per distribuir material de la seva campanya pel 'sí' a la independència.