EL POLS SOBIRANISTA

Podem no tanca la porta a recolzar la llei del referèndum

Fachin preveu un debat "profund" a Catalunya Sí que es Pot sobre el sentit del vot

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal / Barcelona

El líder de Podem a CatalunyaAlbano Dante Fachin, no ha descartat la possibilitat que el seu partit recolzi la llei del referèndum de l'1-O que aquest dilluns han entrat a registre Junts pel Sí i la CUPJunts pel Sí CUP. Fachin preveu un debat "molt profund" en el grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot per decidir el sentit del vot.

"S'ha dit que el text està obert a presentar-hi esmenes, veurem quin és el tràmit escollit perquè la llei evolucioni, i d'acord amb això, com a grup parlamentari, haurem de debatre", ha afirmat en declaracions a EL PERIÓDICO. "Sempre hem dit que més enllà de la consideració jurídica que representa, entenem la llei com una prova més del xoc que s'està produint i que, davant el mur del PP, Junts pel Sí i la CUP generen aquest conflicte clar", ha afegit.

Notícies relacionades

El dirigent morat ha assenyalat que "s'ha d'analitzar la llei des d'un punt de vista polític". "És veritat que xoca amb un marc constitucional i és veritat també que aquest marc s'ha fet servir com a parapet davant un clam popular a Catalunya --ha remarcat--. Per tant, en el grup haurem de debatre la nostra postura com a grup".

Fachin no ha volgut aventurar què votaran finalment: "Tothom sap que [Sí que es Pot] és un grup plural amb forces que tenen aproximacions diferents; per tant, això ens obligarà a fer un debat molt profund sobre com acompanyar o seguir aquest tràmit parlamentari  i finalment el sentit del vot final. No vull prefigurar què votarem".