PRESA DE DISTÀNCIA

El PSOE creu que el control de despeses de la Generalitat es pot veure "com una agressió"

Els socialistes critiquen la mesura del Govern central per assegurar que no es destinen diners al referèndum

"L'anunci sona més a una amenaça que a una altra cosa", diu Ábalos

undefined39430297 madrid 24 07 2017 el secretario general  pedro s nchez  enca170724135834

undefined39430297 madrid 24 07 2017 el secretario general pedro s nchez enca170724135834 / JUAN MANUEL PRATS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

El PSOE s'ha desmarcat aquest dilluns amb rotunditat de la decisió del Govern de controlar setmanalment els comptes de la Generalitat per evitar que no es destinin fons al referèndum d'autodeterminació. La mesura, que podria comportar la suspensió del finançament que li arriba a l'administració catalana gràcies al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA), suposarà, als ulls del secretari d'Organització dels socialistes, José Luis Ábalos, “afegir més llenya al foc” territorial. “Es pot veure com una agressió”, ha dit després de la reunió de la direcció del PSOE.  

Amb aquesta posició, el partit de Pedro Sánchez, que va escenificar a principis de mes amb Mariano Rajoy la seva unitat contra la convocatòria de l'1 d'octubre, agafa més distància de l'Executiu i el seu full de ruta respecte al procés independentista.

"EL PROBLEMA ÉS L'ANUNCI"

Notícies relacionades

Segons Ábalos, la seva crítica no va dirigida a la mesura en si mateixa, ja que el PSOE està “absolutament d'acord” amb els requisits del FLA. “El problema és l'anunci de la mesura. Sona més a una amenaça que a una altra cosa. La proporcionalitat en l'aplicació de la llei també és important. El que plantegem és que no s'afegeixi més llenya al foc”, ha assenyalat el número tres dels socialistes, que reclamen a l'Executiu que prengui “mesures polítiques” per rebaixar el clima d'enfrontament.

Les paraules d'Ábalos són la concreció de l'anunci fet dijous passat per la portaveu parlamentària, Margarita Robles, que va exigir a Rajoy que expliqués ja el seu pla per a Catalunya, i va avisar que el president no obtindria dels socialistes un “xec en blanc”.