El PDECat afirma que inhabilitar Puigdemont no pararà el referèndum

Campuzano avisa: "Si l'Estat inhabilita el president es trobarà davant la majoria del poble de Catalunya"

Els postconvergente porten a la Fiscalia les conclusions de la comissió del 'cas Fernández Díaz' al Congrés

2
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El líder del PDECat al Congrés, Carles Campuzano ha afirmat que l'eventual inhabilitació per part de l'Estat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no pararia el referèndum de l'1-O i seria "l'enèsim error del Govern". Campuzano ha fet aquesta reflexió al concedir una entrevista a Puigdemont al rotatiu francès 'Le Figaro' en què assegura que desacatarà una eventual inhabilitació.

"Si l'Estat inhabilita el president de la Generalitat, es trobarà davant la immensa majoria del poble de Catalunya, seria un gravíssim error", ha argumentat Campuzano. "La inhabilitació no servirà per parar la voluntat de Catalunya de decidir el seu futur, només reafirmarà el compromís de tots els catalans, no només els que estem per la independència, en defensa de les institucions de Catalunya", ha afegit, insistint que el compromís del Govern amb la consulta es manté. "El Govern hauria d'escoltar la veu dels catalans i ser capaç de pensar a negociar amb les institucions de Catalunya". "No serà l'amenaça del Codi Penal el que farà impossible que l'1-O la gent s'expressi lliurement", ha insistit el diputat sobiranista.

L''OPERACIÓ CATALUNYA' , A LA FISCALIA

Per una altra part, Campuzano ha qualificat d'exercici de "sectarisme", la decisió del Govern de controlar setmanalment les finances de la Generalitat per evitar que es destini diner públic al referèndum de l'1-O. "La decisió del Govern de controlar els comptes públics de Catalunya és un pur exercici de sectarisme polític que posa en risc el normal funcionament dels serveis públics de Catalunya". Al respecte, Campuzano creu que la decisió del Govern farà créixer l'independentisme: "Els intents d'humiliació de l'autogovern només poden tenir la resposta democràtica de recolzar el Govern, les decisions del Parlament i participar en el referèndum", ha afirmat.

Per una altra part, Campuzano ha anunciat que el PDECat portarà la Fiscalia general les conclusiónes de la comissió d'investigació del 'cas Jorge Fernández' i de l'anomenada 'operació Catalunya'. "Entrarem un escrit posant en coneixement les conclusions de la comissió [que constaten que hi va haver un ús polític del Ministeri de l'Interior per perseguir adversaris polítics] adjuntant tota la documentació de la comissió inclosos els nostres vots particulars i demanarem que la fiscalia actuï d'ofici i iniciï una investigació". Segons Campuzano, si la Fiscalia no actua serà "l'enèsima demostració de la debilitat democràtica de l'Estat i la incapcacidad d'afrontar un escàndol de primera magnitud".

APOLOGIA DE L'AIXECAMENT FRANQUISTA

Notícies relacionades

Per la seva part, Jordi Xuclà ha denunciat un acte en l'àmbit militar de suport a l'aixecament franquista. Xuclà ha anunciat una proposta de modificació del Codi Penal perquè l'apologia del cop d'Estat franquista sigui perseguible penalment. "És inimaginable que a l'Alemanya del 2017 una unitat de l'exèrcit emeti una ordre fent apologia del règim totalitari alemany", ha denunciat en relació amb un acte de suport al franquisme en una ordre interna d'una unitat de l'exèrcit.

En relació amb la informació publicada aquest dilluns per 'El Español', segons la qual la Generalitat va manipular contractes públics i va entregar fins a 500 milions d'euros entre el 2011 i el 2015 amb Artur Mas com a president, Campuzano ha afirmat que "alguns mitjans tenen poca credibilitat perquè fa un temps vam saber que publicaven informacions que provenien del Ministeri de l'Interior, cap credibilitat al que avui s'ha publicat".