EL POLS INDEPENDENTISTA

L'ANC s'ofereix a ajudar "fins a l'últim cèntim" els impulsors del 9-N i l'1-O

"Si el preu de tot això és de 5 milions d'euros, ¿a quant ens toca per cap? ¿Dos euros?", s'ha preguntat Junqueras

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170629111052

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170629111052 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, s'ha ofert aquest dimecres a ajudar "fins a l'últim cèntim" els polítics que van organitzar la consulta del 9-N i també els que s'enfronten al repte d'impulsar l'1-O. Així ho ha afirmat en un acte de l'entitat sobre el referèndum al Teatre Sarrià de Barcelona, després que el Tribunal de Comptes hagi accelerat la investigació a l'expresident Artur MasArtur Mas i a quatre exconsellers perquè assumeixin el cost del procés participatiu del 2014.

"Tots nosaltres, els que no estem a les institucions, estarem compromesos a ajudar fins a l'últim cèntim la nostra classe política en defensa de l'autodeterminació i el dret a dir. No ens podran espantar", ha advertit.

En el mateix acte, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha reaccionat amb una bateria de preguntes a l'acció del Tribunal de Comptes contra Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs: "¿Ens estan dient que el preu de la dignitat del país és de 5 milions d'euros? ¿És el preu de la democràcia i de poder votar? ¿De veritat es pensen que ens intimidaran prou perquè deixem de ser demòcrates i de votar? Si el preu de tot això és de 5 milions d'euros, ¿a quant ens toca per cap? ¿Dos euros?". Junqueras ha acabat aquesta intervenció assegurant que està "convençut" que "alguns milions de persones pagaran gustosos el preu si és aquest".

DE GIRA

Notícies relacionades

L'ANC té previst explicar les garanties de l'1-O a través de més de 100 actes a Catalunya, en què participaran membres de la Generalitat i diputats de JxSí. Els actes s'emmarquen en la campanya 'Garanties.cat', que "facilita als diputats poder explicar-se i garanteix el dret a conèixer de primera mà" tota la informació sobre el referèndum. L'acte d'aquest dimecres ha sigut un dels 40 simultanis que han tingut lloc en diverses ciutats (a més de Barcelona, GironaVilafranca del Penedès o Vilanova i la Geltrú).

Al llarg del que queda de juliol, l'entitat organitzarà més actes en ciutats com Lleida, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Vic, Mataró, Igualada, Reus i Valls, entre altres localitats.