EL DESAFIAMENT SOBIRANISTA

La Fundació Francisco Franco dona les gràcies als independentistes

L'entitat "agraeix" la campanya pel 'sí' en l'1-O que utilitza la imatge del dictador

francocartells

francocartells

1
Es llegeix en minuts

A la Fundació Francisco Franco no li ha passat desapercebuda la controvertida campanya impulsada pel col·lectiu 'República des de Baix' per incentivar el vot a favor de la independència en el referèndum unilateral de l'1-O. Aquesta plataforma ha col·locat aquest dimarts, dia en què es compleixen 81 anys del cop militar que va desencadenar la guerra civil, cartells amb la fotografia de Franco acompanyada de la llegenda: "No votis. L'1 d'octubre, 'no' a la república".

L'entitat que porta el nom del dictador ha respost a Twitter donant les gràcies als "separatistes catalans" per "mantenir el record del 'caudillo' a la Catalunya que va visitar 15 vegades".

Notícies relacionades

'República des de Baix' defensa en el seu manifest que la república catalana "és l'única via per avançar cap a la justícia social i la democràcia real" i rep el suport de "persones d'esquerres i republicanes" de Santa Coloma de GramenetBadalonaCerdanyola del VallèsRipollet i Sant Adrià de Besòs. Entre els impulsors hi figuren regidors d'aquests municipis, entre ells representants de Guanyem Badalona en Comú, SOM Gramenet, Compromís per Cerdanyola i Compromís per Ripollet.

El tinent d'alcalde de Badalona José Téllez ha explicat que la motivació d'aquesta acció és "reivindicar" la memòria del 18 de juliol per recordar que "l'Estat espanyol és hereu del franquisme i que no hi ha hagut mai ruptura democràtica amb unes institucions instaurades amb un cop d'Estat". El regidor reconeix l'esperit provocatiu de l'acció i celebra que hagi servit per generar debat al voltant de l'"origen real" de les institucions espanyoles.