El PP carrega contra Sánchez per apostar per una reforma de la Constitució com a sortida a l'1-O

Maillo acusa el líder del PSOE de "coquetejar amb un cert sector de l'independentisme"

Els populars demanen als socialistes que, en ple "desafiament", recolzin el Govern i es deixin de "distreure"

jgblanco39255515 fotos fernando martinez maillo desayuno informativo europa p170711110659

jgblanco39255515 fotos fernando martinez maillo desayuno informativo europa p170711110659 / Tarek Mohamed

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

Al PP no li ha agradat gens que el PSOE, de la mà del PSC, creés divendres passat la 'Declaració de Barcelona', en qué proposen diverses iniciatives per impedir l'1-O, com constituir una comissió a les Corts en el pròxim període de sessions per iniciar els treballs destinats a reformar la Constitució. Els populars consideren que el principal partit de l'oposició, en un moment de "desafiament independentista", hauria de "recolzar el Govern" i no dedicar-se a "distreure a última hora" o a "entretenir" amb solucions que, segons la seva opinió, no serveixen per acontentar els secessionistes i per tant no solucionarien a curt termini el conflicte territorial. 

Així ho ha fet saber aquest dilluns el coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, un dels dirigents conservadors més pròxims a Mariano Rajoy, en una entrevista a TVE. El número tres dels populars ha carregat per tot això contra Pedro Sánchez, a qui ha acusat de "tractar de coquetejar amb cert sector independentista" amb iniciatives que, al seu parer, "no ajuden a res". Segons la seva opinió, el líder del PSOE comet "un gran error" al proposar retocs a la Constitució quan "el debat a sobre de la taula és la voladura" de la Carta Magna. 

Notícies relacionades

Així mateix, Maillo ha subratllat que els socialistes sempre han estat "molt confusos" al voltant del problema català, i ha recordat l'anomenada 'Declaració de Granada' o l'aposta de Sánchez per reconèixer la plurinacionalitat de l'Estatplurinacionalitat  en la llei de lleis. 

Malgrat això, el dirigent conservador ha insistit que el referèndum no se celebrarà, ni tampoc un succedani d'aquest, i ha recordat que el 2 d'octubre el Govern central seguirà "allargant la mà" a la Generalitat per "arribar a acords".