EL DESAFIAMENT INDEPENDENTISTA

Pere Soler, nou director dels Mossos després de la dimissió de Batlle

Nascut a Terrassa, va ser director de Serveis Penitenciaris amb Gordó com a conseller de Justícia

 

  / ACN / POL SOLÀ

1
Es llegeix en minuts

Poques hores després de la dimissió d'Albert Batlle com a director dels Mossos d'Esquadra, el Govern ha nomenat el seu substitut. Es tracta de Pere Soler Campins, que en la legislatura passada va ser director general de Serveis Penitenciaris, sota les ordres del conseller Germà Gordó. Nascut a Terrassa el 1967 i advocat de professió, Soler ha sigut regidor de CiU al consistori egarenc, quan l'actual conseller de Territori, Josep Rull, liderava el grup municipal.

Soler va ser nomenat director general de Serveis Penitenciaris el juny del 2013, després de la dimissió de Xavier Martorell arran del 'cas Método 3', i va ser rellevat el gener del 2016, després de l'arribada al Govern de Carles Puigdemont. El seu nomenament com a director general de la policia autonòmica serà aprovat aquest dimarts pel Consell Executiu.

A L'ACTE DEL TNC

Notícies relacionades

Soler es va llicenciar en Dret per la UAB i ha cursat màsters sobre Dret i Transmissions Electròniques de la Universitat de València i sobre Estudis Europeus a la UAB. Ha desenvolupat la seva activitat professional com a advocat a Terrassa, on des del 1992 es va establir amb un despatx propi després d'haver exercit de lletrat en altres despatxos i empreses. També ha sigut president del Tribunal Arbitral de Terrassa i ha col·laborat amb el col·legi d'advocats d'aquesta ciutat.

En un dels seus últims tuits, Soler comentava el recent acte de Junts pel Sí sobre el referèndum de l'1-O al Teatre Nacional de Catalunya, al qual va assistir, llançant una advertència al Govern central: "¡No ho podran evitar!".