PROPOSTA D'ALIANÇA AUTONÒMICA

García-Page ofereix a Podem entrar al Govern de Castella-la Manxa

El dirigent socialista proposa al partit morat que assumeixi la vicepresidència del seu Executiu

abertran34623763 madrid 08 07 2016 politica el socialista emiliano garcia pag160708131141

abertran34623763 madrid 08 07 2016 politica el socialista emiliano garcia pag160708131141 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page (PSOE), ha ofert aquest dijous a Podem entrar a formar part de l’Executiu autonòmic per desbloquejar els pressupostos, després que el partit morat els rebutgés fa tres mesos. El dirigent socialista ha proposat a Podem que assumeixi la vicepresidència, a més de la coordinació del Pla de Garanties Ciutadanes. «Crec que és un oferiment raonable i honest, però ho hem de preguntar a la militància», ha assenyalat el líder podemista a la comunitat, José García Molina.

García-Page i el secretari general de Podem a Castella-la Manxa han posat punt final així a la crisi institucional sorgida després del fracàs l'abril passat de l'últim projecte de llei de pressupostos. Tots dos han estat reunits durant tres hores al Palacio de Fuensalida de Toledo, seu de la Presidència regional.

El president castellanomanxec ha informat que les dues forces han arribat a un principi d'acord per aprovar el pressupost del 2017, amb un avantprojecte que aprovarà aquest divendres el Consell de Govern, i per renovar el pacte d'investidura, que Podem va trencar unilateralment fa gairebé deu mesos.

IMPLICACIÓ DE SÁNCHEZ I IGLESIAS

Notícies relacionades

El president regional ha admès que la possible entrada de Podem al Govern és «un canvi transcendental en l’equador de la legislatura», si bé ha explicat que és la solució per aportar estabilitat, ja que l'alternativa era la convocatòria d'eleccions anticipades. En les negociacions s'hi han implicat personalment els secretaris generals dels dos partits, Pedro Sánchez Pablo Iglesias.

Fonts de la formació morada han indicat a Efe que l'acord aconseguit aquest dijous pretén marcar la sintonia entre els dos partits a nivell nacional.