Cordialitat entre el Rei i Munté en l'entrega de despatxos de sergents de Talarn

El Monarca és rebut amb una ovació per part dels familiars dels graduats

Cordialitat entre el Rei i Munté en l'entrega de despatxos de sergents de Talarn

Mario Gascon

1
Es llegeix en minuts

El Rei Felip VI ha condecorat el número 1 de la promoció XLII de sergents de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (Lleida), Ignacio Lorenzo, al qual la consellera de la Presidència, Neus Munté, ha entregat la rèplica de l'espasa de Jaume I el Conqueridor en un acte en què el monarca i la portaveu del Govern català s'han saludat amb cordialitat donant-se la mà.

En l'acte d'aquest dilluns, al qual ha assistit la ministra de Defensa, Maria Dolores de Cospedal, han rebut el reial despatx de sergent 483 militars, entre ells 42 dones, nou més que el 2016, quan en van ser 33 d'un total de 485 sergents.

Una tempesta ha acompanyat els últims minuts la cerimònia abans del tradicional llançament de les gorres, mentre el Rei donava l'ordre de trencar files amb aquesta frase: "Senyores i senyors, oficials sergents, per última vegada en aquesta acadèmia general bàsica de suboficials, trenquin files".

En la seva al·locució, el coronel director de l'acadèmia, Ricardo Antonio Salgado, ha demanat als assistents que en prova de la seva lleialtat a la Corona cridessin 'Visca Espanya' i 'Visca el Rei'.

Notícies relacionades

"L'evolució de la societat i de les amenaces, i dins del mateix Exèrcit la modernització dels materials i l'actualització dels procediments, ens obliguen en tot moment a estar moralment, físicament, intel·lectualment i tècnicament preparats per poder adaptar-nos als constants canvis", ha afegit.

Felip VI ha sigut rebut amb una ovació per part dels familiars dels graduats. És la segona ocasió en què el Rei presideix l'entrega dels reials despatxos a Talarn ja que ja ho va fer el 2015, acompanyat pel conseller de l'Interior, Jordi Jané, i ho havia fet amb anterioritat el 2012 com a Príncep d'Astúries.