TUITS CREUATS

L'independentisme carrega a les xarxes socials contra els comuns

La proposta dels de Colau crispa els partits i les entitats del bloc sobiranista

jgblanco39221113 l alcaldessa de barcelona i l der de la coordinadora naciona170709133547

jgblanco39221113 l alcaldessa de barcelona i l der de la coordinadora naciona170709133547 / Nuria Julia

2
Es llegeix en minuts

La coordinadora nacional de Catalunya en Comú (CeC) nega que el que se celebrarà l'1-O sigui un referèndum i el qualifica com una simple i “legítima” mobilització. Recolzen la jornada, però, adverteixen, no preveuen cridar a la participació ciutadana. Aquesta 'carbassa' a la consulta del primer d'octubre ha irritat el sector secessionista, que s'ha mobilitzat a Twitter per carregar contra la posició dels comuns.

Gabriel Rufián no només ha acusat els comuns de falta de valentia en un tuit. El diputat d'ERC ha anat més enllà i ha compartit un tuit de les joventuts de Societat Civil Catalana en què qualifiquen "d'excel·lent notícia" la postura de Colau i companyia. "A mi això em faria prou vergonya per replantejar-m'ho tot", ha escrit Rufián. 

Membres d'altres partits de l'entorn sobiranista, com el PDECat i la CUP i diputats de Junts pel Sí, també han criticat el que consideren una falta de compromís amb el referèndum. Una de les veus més crítiques és la de Mireia Boya, de la CUP, que diu que troba a faltar "les lluites compartides, trencar el règim, prendre el poder a la casta, l'esperit insubmís del 15-M". "Si al final no hi sou, la història us passarà per sobre. Haureu mentit. Tristesa", escriu en un altre dels seus tuits. 

El seu company de files a la CUP Quim Arrufat utilitza una frase del poeta i dramaturg alemany Bertolt Brecht (1898-1956) per retreure el posicionament dels comuns respecte a l'1-O: "Qui no comparteix la batalla, compartirà la derrota. Ni tan sols la batalla evita qui vol evitar-la".

Junts pel Sí ha retuitejat algunes frases del diputat, compositor i cantautor Lluís Llach. L'autor de 'L'estaca' ha declarat que "una força transformadora i que ve del 15-M no pot ser que digui que participarà en el referèndum però que no serà vinculant".

Notícies relacionades

Jordi Cuxart, president d'Òmnium Cultural, una de les entitats que més s'han significat a favor del referèndum sobiranista juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana, també ha carregat contra l'ambigua postura dels comuns.

El PDECat s'ha limitat ha recuperar al seu compte una de les frases més contundents de la coordinadora general, Marta Pascal, en la seva última roda de premsa: "Senyor Pablo Iglesias i senyora Ada Colau, ¿estan amb el Partit Popular o amb la democràcia?"