LES PORTADES DE LA PREMSA

La sentència del Constitucional per asfixiar el referèndum copa el quiosc

La "santa aliança" de González, Aznar i Zapatero i l'assalt chavista al Parlament veneçolà completen les portades

portadalavanguardia0607

portadalavanguardia0607

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

La sentència del Tribunal Constitucional (TC) que anul·la la partida del pressupost de la Generalitat del 2017 per finançar el referèndum de l'1 d'octubre pròxim protagonitza els titulars més importants de les portades de la majoria dels diaris d'aquest dijous.

El front comú ("santa aliança", segons 'El Punt Avui') contra el desafiament independentista català format tàcitament pels expresidents de Govern Felipe González, José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero també protagonitzen algunes primeres pàgines, a més del violent assalt de l'Assemblea Nacional de Veneçuela protagonitzat per partidaris del president Nicolás Maduro; "matones" contractats per les autoritats chavistes, segons titula 'El País'.

DICTADURA DE SANG

Els tres expresidents del Govern espanyol van protagonitzar el seu primer col·loqui junts en un acte organitzat per Vocento, l'editora del diari conservador 'Abc'. Durant el debat, Felipe González va dir que la deriva independentista de Catalunya s'assemblava a la "madurista". I Zapatero va abandonar la reunió abans d'hora per viatjar precisament a Caracas, on actua de mediador en aquest país que, segons titula aquest dijous 'La Razón', viu sota una "dictadura de sang".     

ELS TITULARS DE LES PORTADES

EL PAÍS

"Puigdemont se queda sin dinero para el referéndum"; "Maduro recurre a matones para atemorizar al Congreso"; "Hacienda libera a las comunidades de ajustes por 2.000 millones"; "Pamplona se prepara contra las agresiones en Sanfermines"; "Trump aterriza en Europa con las espadas en alto".

EL MUNDO

"Cataluña pone más fácil romper España que partir un municipio"; "Los chavistas, a palos con el Parlamento"; "Montoro cede y ofrece 1.000 milones más a las comunidades autónomas"; "Maza pierde el pulso y nombra al fiscal más prestigioso en Anticorrupción"; "Qatar rechaza el ultimátum de Arabia Saudí y sus aliados"; "Volvo, primera marca que sólo fabricará coches 'verdes' a partir de 2019"; "La CUP pretende que la catedral sea un economato".

ABC

"Tres expresidentes unidos contra el separatismo".

LA RAZÓN

"Dictadura de sangre"; "Rajoy evitará aplicar el artículo 155 en Cataluña"; "El sustituto de Moix no quiere notoriedades innecesarias"; "El PSOE tacha de "detestable" el veto de algunos alcaldes a Miguel Ángel Blanco".

LA VANGUARDIA

"El TC anul·la les partides per pagar el referèndum"; "Infidelitats i gelosia en el crim de la Guàrdia Urbana"; "La Camorra blanquejava diners en restaurants de Barcelona"; "Rajoy demana calma davant els "deliris autoritaris" de Puigdemont"; "Messi. El Barça renova la seva estrella fins al 2021".

ARA

"Units contra el referèndum"; "Assalt chavista a l'Assemblea veneçolana"; "Costa-Gavras, premi internacional Catalunya"; "Messi renova fins al 2011 amb una clàusula de 300 milions".

EL PUNT AVUI

"La santa aliança"; "El TC anul·la les partides del referèndum". 

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO

"El Constitucional tomba el pressupost de l'1-O"; "Messi, fins al 2021"; "C's aconsegueix que Rajoy rebaixi l'IRPF de les rendes més baixes"; "El mòbil del crim de l'urbà calcinat apunta a una relació sentimental"; "EL PERIÓDICO guanya lectors el 2017, segons l'EGM".