EL POLS INDEPENDENTISTA

Puigdemont convida a abandonar el Govern els que dubtin de l'1-O

La CUP afirma que la destitució de Baiget és "un avís" i el PP, el PSC i Sí Que es Pot subratllen que molts altres dubten

2
Es llegeix en minuts

Després de conèixer la destitució del fins ara conseller Jordi BaigetJordi Baiget arran de les declaracions en què posava en dubte que el referèndum de l'1-O arribi a celebrar-sereferèndum1-O, ha transcendit que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convidat a abandonar el Govern qui no es vegi capaç d'afrontar el referèndum. Puigdemont ha reunit a la seu del PDECat, segons ha avançat Europa Press, tots els seus consellers i els màxims dirigents del partit per fer-los arribar el missatge.

Segons fonts del PDECat citades per l'agència, a la cita hi han anat el president del partit i expresident de la Generalitat Artur Mas; la coordinadora general, Marta Pascal --que havia afirmat que Baiget seguiria a l'Executiu--; el coordinador organitzatiu, David Bonvehí, i el president de Junts pel Sí al Parlament, Jordi Turull, a més de tots els consellers. El president els ha demanat que deixin el càrrec si no veuen clar el referèndum, com Baiget, els dubtes del qual expressats en públic li han costat el càrrec.

Posteriorment, el president ha traslladat el mateix missatge en la reunió del comitè nacional del partit que se celebra el primer dilluns de cada mes, segons les mateixes fonts. Diversos sectors del partit no comparteixen la decisió de Puigdemont. La veu que més s'ha sentit aquest dilluns ha sigut la de l'exportaveu del Govern Francesc Homs, que ha criticat durament a Twitter la destitució del fins ara conseller d'Empresa i Coneixement. Homs ha arribat a dir que n'hi ha "altres que sobren des de fa temps".

LA CUP APLAUDEIX LA DESTITUCIÓ

Qui sí que ha celebrat la destitució de Baiget ha sigut la CUP. La diputada Mireia Boya ha assenyalat que es tracta d'"un avís" als que dubten del referèndum.

La CUP ja havia advertit després de les declaracions de Baiget que qui pensi que l'1-O serà un 9-N s'hauria d'"apartar".

LES CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ

El president del PP català, Xavier García Albiol, ha criticat, precisament, que el Govern actuï al dictat dels anticapitalistes. "La CUP apunta i Puigdemont i Junqueras disparen", ha escrit a Twitter. "Tallen el coll a qui s'atreveix a dir el que tots pensen", ha afegit.

També el primer secretari del PSCMiquel Iceta, ha defensat que Baiget no és l'únic que té dubtes al Govern. El dirigent socialista considera més "honest" que les hagi expressat en públic que si hagués callat.

Notícies relacionades

En la mateixa línia s'ha expressat el líder de Catalunya Sí que es PotLluís Rabell, segons el qual "en queden uns quants més amb dubtes" sobre el procés.