Jordi Baiget: un fontaner fidel a Mas

El ja exconseller d'Empresa ha tingut els principals càrrecs en les estructures internes del Govern

jjubierre37569823 jordi baiget170306172048

jjubierre37569823 jordi baiget170306172048

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / RAFA JULVE / BARCELONA

Jordi Baiget (Balaguer, 1963) és un home discret. Un economista que coneix gairebé millor que ningú les estructures internes del Govern, on abans d'ocupar el Departament d'Empresa i Coneixement el gener del 2016 havia exercit càrrecs sense relleu públic però que permeten accedir a una gran quantitat d'informació: director de coordinació interdepartamental i secretari de l'Executiu, càrrec en què va substituir Germà Gordó el 2012. Els seus dubtes al voltant de la celebració del referèndum l'han apartat de la conselleria només un any i mig després de posar-s'hi al capdavant.

Els que han treballat al seu costat diuen que té un cap que sembla un ordinador. Portava de facto l'agenda econòmica i institucional del Govern i coneixia fil per randa les operacions empresarials que requerien intervenció de la Generalitat. És una persona de total confiança d'Artur Mas i va ser ell qui va llegir els principals articles del decret que va firmar l'aleshores president el setembre del 2014 per convocar la consulta del 9-N.

ASSESSOR DE CiU AMB MIQUEL ROCA

Notícies relacionades

Va començar d'assessor de CiU a Madrid amb Miquel Roca i va ser secretari del grup de CiU al Congrés quan Xavier Trias n'era el portaveu, a part de ser el coordinador tècnic dels grups parlamentaris de CiU a les Corts i el Parlament entre el 2004 i el 2010.

També afirmen des del seu entorn que Baiget combina la solidesa amb el sentit de l'humor. Ideològicament pragmàtic però no conservador i amb capacitat de transversalitat, va ser membre de l'executiva de CDC i va militar en les joventuts nacionalistes i a la FNEC durant la seva etapa universitària a la UAB.