L'ANC i la Intersindical assessoraran funcionaris contra "el relat de la por" davant l'1-O

Les organitzacions pretenen tranquil·litzar-los i reafirmar que la responsabilitat del referèndum serà política

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170629111052

jregue38104772 barcelona 19 04 2017 jordi sanchez presidente de la anc pres170629111052 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

L'ANC i la Intersindical han convocat una assemblea oberta a funcionaris treballadors públics per assessorar-los i contrarestar el "relat de la por que imposa l'Estat" davant la celebració del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre. La iniciativa respon als interrogatoris que la Guàrdia Civil ha realitzat a diversos funcionaris de la Generalitat per la campanya institucional per incentivar la inscripció en el registre de catalans a l'exterior i en relació amb la pàgina web del Pacte Nacional pel Referèndum (PNR).

Notícies relacionades

Segons informa RAC-1, a la trobada estan convidades personalitats dels partits i entitats sobiranistes i se celebrarà el dilluns 10 de juliol a les 19 hores a les Cotxeres de Sants (Barcelona). Experts juristes respondran possibles dubtes que puguin tenir els assistents, i els traslladaran que "han d'estar tranquils i no patir per possibles represàlies si es limiten a complir les ordres dels càrrecs polítics".

Els organitzadors defensen que la responsabilitat de l'1-O serà política i que els presumptes delictes de prevaricació i desobediència de què es podria inculpar els funcionaris "no es corresponen amb el que haurà de fer un treballador normal i corrent". Segons afegeixen, un empleat públic "que no hagi sigut advertit degudament amb temps i forma per part de la justícia espanyola" no podrà ser acusat de cap delicte.